Vil holde auksjon

Vinmonopolet vil holde auksjoner for samlere av gamle vin- og spritflasker.

Dette fremgår i et brev til helse- og omsorgsdepartementet.
 
I brevet ønsker Vimonopolet å endre alkoholloven. Ved hjelp av en regelendring kan polet auksjonere bort samlerobjekter.
 
Finnes i Sverige
En ordning som denne finnes allerede i Sverige, der Systembolaget allerede har hatt auksjon. 
 
- Vi ser at det er en etterspørsel, og da vil vi tilby det, sier kommunikasjonssjef Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet til NRK.
 
Samlerobjekter
- Det vi ønsker å selge er reelle samlerobjekter. Vi vil vurdere i forkant om varene egner seg for en slik auksjon eller ikke, sier Lorentzen.
 
Auksjoner med alkohol er ulovlig i Norge. Men flere auksjonshus får henvendelser fra folk som vil selge en samling av gamle vin eller spritflasker.
 
- Det er kunder som sitter på store skatter etter å ha spart gjennom et langt liv. Men vi må henvise dem videre til våre filialer i utlandet, hvor de får lov til å selge, for det jo helt umulig her, sier Mette Fredriksen i auksjonshuset Lauritz.com.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen