Vil selge Stranden for 7,5 millioner

Med en prislapp på 7,5 millioner er serveringsstedet Stranden i Risør lagt ut for salg.
Redaksjonen
02 Desember 2009 - 20:00

- Jeg regner med at det blir drift der til sommeren. Selv må jeg imidlertid prioritere andre deler av virksomheten min i en periode.

Det sier Rune Gurholt, eieren av serveringsstedet Stranden til Aust Agder Blad.
Mange ble nok overrasket da det for få dager siden ble kjent at Stranden skulle selges eller leies ut. Prisen fikk nok også mange til å heve på øyenbrynene. 7,5 millioner er ikke småpenger.

Leiligheter
Den summen handler ikke bare om en kafé/restaurant, men også om to leiligheter med terrasser. Serveringslokalene er i hovedsak utendørs, og har vært svært populære sommerstid. I tillegg er det cirka 40 plasser innendørs. Den gamle bensinstasjonen med verksted og bolighus har dessuten vært gjennom en omfattende utbedring.

Gurholt har ikke fått respons så langt
På spørsmål om han har mistet interessen for å drive serveringsvirksomhet i Risør, svarer han:
- Nei, men jeg har interesser andre steder som jeg må ta vare på. Jeg har hatt fokus på Risør de siste årene, og det har ført til at andre deler av virksomheten har fått unngjelde. Spesielt gjelder dette en kafé jeg har ved parkeringsplassen på Gaustatoppen. Det er nok stedet som vil få mest oppmerksomhet i tiden fremover, sier Gurholt.

Serviceanlegg for båtfolket
Da Rune Gurholt kjøpte eiendommen hadde stedet stått tomt i mange år. Før det var det en bensinstasjon der med et bilverksted. Beliggenheten like ved den nye gjestehavna gjorde også at Gurholt satset på å bygge ut et serviceanlegg for båtfolket på eiendommen.

- Det beste er en leieavtale. Uansett hva som skjer; regner jeg med at det blir drift der til sommeren også, sier Gurholt til Aust Agder Blad.

Turbulens
Det har vært stor turbulens rundt utestedene i Risør i høst. Kittel Gjernes måtte kaste kortene og erklære driverselskapene bak Buene og Kast Loss konkurs. Der har nye drivere tatt over. Promenaden pub har store økonomiske problemer og i tillegg er Brasseriet i Kragsgaten til salgs.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her