Vil stenge uteservering

SV i Molde har foreslått at all uteservering av alkohol på fortauene i Storgata pluss piren til Dockside må avvikles.

- Jeg føler meg ubekvem med at fortausarealene i Storgata tas i bruk til uteservering. Det er ubehagelig å gå langs middagstallerkenene og ølglassene til folk. Disse uteserveringene beslaglegger offentlig areal, bidrar til å gjøre alkohol til noe hverdagslig og påvirker barns framtidige alkoholvaner, sier SVs Tore Andestad.
 
Fikk støtte
- Trår du ett skritt feil på disse stedene med et ølglass i hånden, risikerer du å bli straffet for drikking på offentlig sted. Noen av uteserveringene er slik du kan forvente at de er i Albania, og ikke i Molde, mener Aps Frank Ove Sæther.
 
Formannskapet i Molde vil kort og godt skrelle vekk mange uteserveringer i byen.
 
Beklagelig
Både daglig leder Elin Gillesen ved Hotell Molde og daglig leder Jon Helge Kjørsvik ved Dolly Dimple synes det er svært beklagelig om de skulle miste uteserveringen på fortauet.
 
- Det betyr en god del både for oss og våre gjester. Når det er godt vær vil folk i Molde sitte ute. Er det slik at vi ikke skal ha et levende sentrum, spør de to.
 
Verken Kjørsvik eller Gillesen skjønner at utserveringen skal være til sjenanse for noen.
 
- Vi har i alle fall ikke fått noen klager på at vi tar for stor plass, sier de til Romsdals Budstikke.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen