Vil styrke norsk i næringslivet

NHO Reiseliv, NHO Service og NHO Mat og Drikke går sammen om å lage en modell for norskopplæring i bedrifter.
Redaksjonen
17 Mars 2008 - 18:00

Språket er nemlig en utfordring i hotell- og restaurantbransjen.
 
Det hele handler om et prosjekt som skal gå over tre år. KOM er et utviklingsprosjekt som frem mot 2011 skal ende i et verktøy som kan hjelpe virksomheter med forståelse og intern kommunikasjon.
 
Viktig på kjøkkenet
- Spesielt mener vi norskopplæring er viktig som et virkemiddel for å øke sikkerheten rundt matproduksjon, og fordi det vil gjøre medarbeidere bedre skikket til mer allsidige arbeidsoppgaver i bedriften, sier HMS-rådgiver i NHO Reiseliv, Erland Wolff til organisasjonens hjemmesider.
 
Oppfølging
- Ved å gi kjøkkenpersonale oppfølging og muligheter til å forstå norsk språk og kultur, vil de stå enda bedre rustet når de skal følge prosedyrer og regler som gjelder på kjøkkenet, sier han.
 
- Dette skal gi arbeidsgiver et godt verktøy og hjelpe dem til å motivere de ansatte til å gjennomføre språkkurs. Mange bedrifter innen restaurant- og kjøkken har mye å tjene på å engasjere seg rundt dette, sier han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her