Vin, mat og kulturreise til Toscana

Bli med Apéritif på en ukes opplevelsesfylt og skreddersydd tur for den vin-, mat- og kulturinteresserte. Reisemålet er den deilige Toscana-kysten hvor du får smake viner i verdenstoppen samt nyte regionens gode og mye omtalte kjøkken.
Redaksjonen
21 Januar 2002 - 09:30

Vi holder oss unna den verste turiststrømmen i Toscana og har valgt østkysten som base for vår ukestur til Italias kulinariske navle. Maremma som denne delen av Toscana heter byr på alt denne regionen er berømt for, som fantastisk god mat og tilsvarende viner, nydelige landskaper samt en svært interessant historie og ikke minst endeløse sandstrender hvor du slipper å slåss om plassen med andre turister og som byr på velfortjent forfriskning mellom alle de gode måltidene og interessante vinsmakingene.

Turen arrangeres i samarbeide med Select Tours

1. juni Oslo- Firenze - Massa
Avreise med Lufthansa fra Oslo kl. 15.40 vi München. Ankomst Firenze kl. 20.35
Vi kjører direkte til vårt hotell Duca del Mare som ligger i middelalderbyen Massa Marittima.  Det er et hyggelig mellomklasse hotell med svømmebasseng. Byen er liten med ca. 10 000 innbyggere, og har mange minner av romansk arkitektur, blant annet finnes det en vakker katedral beliggende på byens idylliske piazza hvor du kan nyte en kaffe, et glass vin eller et måltid på et av de mange serveringsstedene.

Bildene er fra Massa Marittima. Til venstre den vakre katerdralen og til høyre piazzaen

2. juni  Utflukt Populonia 
Vi starter dagen med et besøk i den lille landsbyen Populonia ( 35 km) som har en fantastisk beliggenhet med tilsvarende utsikt utover havet. Deretter besøker vi det estruskiske anlegget som ligger noen steinkast unna. Det er den eneste av de estruskiske byene som ble anlagt ved kysten. Her får vi se både etruskiske graver og ruiner etter smeltehytter. Etruskerne i denne delen av Italia som bød på rike mineralforekomster opparbeidet seg et rykte som dyktige utvinnere av metaller. Det hele er anlagt som en vakker park som du kan spasere gjennom.

Etter omvisningen blir det en spennende vinsmaking og en enkel lunsj med typiske toscanske retter, servert i parken. Ettersom parken ligger kun 100 m fra en innbydende strand er det mulighet til å kombinere lunsjen med en forfriskende dukkert i det klare havet.
Vi returnerer tilbake til hotellet ved femtiden om ettermiddagen.
Om kvelden møtes vi igjen til middag.

3. juni   Utflukt Suvereto  
Vi kjører 40 km til den knøttlille idylliske middelalderbyen Suvereto ( 20 km). Her besøker vi først en olivenpresse hvor vi også får smake på og lære om de forskjellige typer olivenolje. Etterpå spaserer vi gjennom byen til et privat italiensk hjem hvor vi blir servert et unikt og ekte italiensk hjemmelaget måltid, laget av vår italienske guides mor og bestemor.
Dagens siste besøk blir i de historiske vinkjellerne til produsenten Moris Farms, som ligger under katedralen i Massa (ingen vinsmaking).
Kvelden fri.

4. juni  Fridag - evt. utflukt til Elba
I dag kan du se seg omkring på egen hånd, enten du drar til havet eller innover i landet. Det arrangeres også en valgfri utflukt til den umåtelig vakre øya Elba. Forbehold om nok antall deltakere. Turen kan også gjennomføres på egen hånd.
Elba er 223 km2 med ca 30 000 innb. Her oppholdt Napoleon seg i ca. 9 måneder i 1815. Befolkningen livnærer av fiske, bergverksdrift, vin-, frukt- og olivendyrkning.

5. juni  Brunello og Siena
Etter frokost kjører vi til Brunello ( 70km ). Dette berømte vinområde ligger mellom Siena og Montalcino. Her skal vi smake på noen av de mest ettertraktete vinene, for eksempel Biondi Santi og Banfi. Om ettermiddagen står Siena for tur. Siena er en meget spesiell by med flotte åpne torg, og smale gater. Domkirken i byen er en av Italias vakreste og største.
Ved siden av å gjøre oss litt kjent med byen skal vi også besøke en av de mest berømte vinbutikker i Italia, Enoteca Italiana, hvor vi smaker på 3 forskjellige toscanske viner av høy kvalitet. Retur til hotellet om ettermiddagen.
Kvelden til egen disposisjon.

6. juni  Bolgheri
Vi starter litt utpå formiddagen med besøk i Bolgheri som ligger 40 km fra Massa. Dette er Italias aller mest statuspregete vinområde i det nesten alt som produseres her er av topp internasjonal status og dermed oppnår skyhøye priser.
I Bolgheri skal vi ha en hyggelig lunsj i vinbutikken Tognoni. Deretter vinsmaking i en av de følgende vinkjellere: Sassicaia, Ornellaia eller Grattamacco som alle er helt i toppskiktet.
På veien tilbake til Massa Marittima stanser vi ved den lille havnebyen San Vicenzo som byr på så vel shopping som en flott badestrand.
Middag på en god restaurant i Massa.

7. juni Fridag
Denne dagen er helt til egne aktiviteter, kanskje vil du reise på egen hånd til Firenze, denne vakre byen med sine utrolige kunstskatter som bare ligger et par timer unna med tog.
Felles middag om kvelden. 

8. juni Hjemreise
Formiddagen kan benyttes til de siste innkjøp, eller eventuelt til et besøk ved en flott og flere kilometer lang sandstrand som ligger 14 km fra Massa. Avreise til Firenze flyplass. Flyavgang kl. 16.45 med ankomst Oslo kl. 21.20.

Meld deg på her

Praktiske detaljer
Pris: kr. 13.650
Prisen inkluderer:
Flyreise Oslo - Firenze t/retur med Lufthansa
Innkvartering 7 netter i mellomklasse hotell i dobbeltrom med frokost
4 lunsjer og 3 middager 
Transport flyplass- hotell - flyplass
Vinsmaking ifølge program
Utflukter ifølge program

Engelsktalende faglig guide
Norsk teknisk reiseleder

Prisen inkluderer ikke:
Enkeltromstillegg:
Flyskatter
Avbestilling/og reiseforsikring

Lokal guide
Vår lokale guide og vinekspert heter Filippo Magnani. Han er uteksaminert  fraturistskolen i Firenze  har spesialisert seg på mat/vinturer i regionen. Han taler meget bra engelsk og har bred kunnskap om mat og vin. Ved behov vil den norske reiseleder oversette.

Spesielle  vilkår:
Turen er basert på 20 personer. Skulle det bli et færre antall, forbeholder vi oss retten til å annullere turen, eller eventuelt øke prisen noe.
Vi tar også forbehold for økede skatter/avgifter eller annet som er utenfor vår kontroll.

Meld deg på her

Et samarbeid mellom Apéritif og Select Tours
 
Select Tours, Munkedamsveien 96, 0270 Oslo
Tlf: 22 54 34 94
Fax: 22 04 98 05 
Mail: FIXME: Link format not implemented: <link>info@select-tours.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her