Dagens rett

Vindampet røyefilet

Helgens fristende fiskemåltid passer som hånd i hanske med den deilige rieslingen fra det franske området Alsace. Kombinasjonen er klassisk.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Vindampet røyefilet

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g filet av ishavsrøye
1 ts salt
2 dl tørr hvitvin

Sjampinjongsaus:
150 g friske sjampinjonger, i tynne skiver
3 ss smør
3 ss hvetemel
ca. 2 dl sjy fra fisken
2 dl matfløte
salt og pepper

Fremgangsmåte

Del filetene i porsjonsstykker og dryss dem med salt. Kok opp hvitvinen i en dyp stekepanne og legg røyefiletene i. Damp dem under lokk, de må ikke koke, i ca. 5 minutter. Ta dem forsiktig opp, legg dem på fat og dekk med folie. Hold dem varme i ovn ved 75 grader. Sil sjyen.
 
Fres soppen i smør i 2-3 minutter, dryss på mel og rør godt om. Spe med silt sjy fra fisken, kok opp og spe med fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak sausen til med salt og pepper.
 
Server røyefiletene med soppsausen, poteter og sauterte grønnsaker.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen