Vinkurs 14. februar 2013 - Sprudlende champagnesmaking i Mathallen

Bli med på en unik smaking av ni elegante og sjeldne toppchampagner, hvorav flere årgangschampagner fra et av verdens mest velrenommerte vinhus.

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.

Hva passer vel bedre enn å dyrke lidenskapen enn å bli med på en spektakulær champagnesmaking med et av topphusene i Champagne?

Denne kvelden får du servert 9 elegante champagner fra huset Nicolas Feuillatte under kyndig veiledning av Henriette Batt.

Påmeldingslenken finner du nedenfor

9 champagner i verdensklasse

Denne kvelden er det Henriette Batt som lærer deg mer om champagne, vinens mange uttrykk og viser deg hvordan champagne utvikler seg over tid idet vi smaker hele 9 unike viner fra topprodusenten Nicolas Feuillatte.

Vi starter kvelden med en smaking av husets vanlige champagne og rosé, før vi serverer hele 7 forskjellige årgangs-champagner !

Du får smake deres  Blanc de Blancs , Grand Cru-viner og de sjeldne vinene Cuvée 225 i både rosé og vanlig utgave . Kvelden avsluttes med husets flaggskip Palmes d'Or 1999 og den sjeldne Palmes d'Or Rosé 2005 !

Kurset holdes på norsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Feuillatte"> Les om Nicolas Feuillatte her

Denne dagen blir en merkedag for alle champagneinteresserte - meld deg på via lenken nedenfor i dag.    

Denne kvelden får du smake følgende champagner:

Nicolas Feuillatte, brut (39513)

• Nicolas Feuillatte Grand Cru Blanc de Noirs 2004, kr 450,- (ikke tilgjengelig i Norge)

• Nicolas Feuillatte Cuvée 225 Vintage 2005, kr 700,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Nicolas Feuillatte Cuvée 225 Rosé Vintage 2005, kr 890,- (ikke tilgjengelig i Norge)

• Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Rosé Vintage 2005, kr 1145,- (kun spesialbestilling)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Kurset er nå fullt, men du kan sette deg på ventelisten via lenken ovenfor.

Vi tar kontakt med de på ventelisten pr telefon dersom vi får eventuelle ledige plasser.

Flere spennende kurs finner du her

Tid: Torsdag 14. februar 2013 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Matsalen - Mathallen i Oslo (2. etg), Maridalsveien 17 A, 0172 Oslo.

Kollektivt: Buss 34 eller 54 til Møllerveien/ Telthusbakken - 2 min gange derifra.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 03.02.13 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .

Fra løpegutt til jetsetter

Historien om Nicolas Feuillatte er som hentet ut av "Den stygge andungen" av H.C.Andersen. Som de fleste andre franske ungdommer kjempet unge Nicolas for fedrelandet sitt under den 2. verdenskrig.

Skuffet over hvor lite det franske samfunnet hadde lært av krigen, dro han med andre emmigranter til USA.

Den unge franskmannens "stå-på evne" og engasjement førte ham etter hvert fra løpegutt til fast jobb i et importselskap. Hans teft for gode forretninger var velkommen i USA, og han klatret raskt oppover i gradene og startet sitt eget firma med import av kakao og kaffe fra Afrika.

I 1955, da kaffehøsten i Brasil ble ødelagt av frost, fikk han sin store sjanse og utvidet porteføljen med "Instant Coffee". Tidlig på 60-tallet var Nicolas Feuillatte blitt den ledende importøren av afrikansk kaffe til USA. Økonomien hans blomstret, og Nicolas Feuillatte ble en del av jetsettet i New York.

Med status blant de rike og vellykkede, diplomatpass og luksuriøs leilighet i 72nd Street så det ut som om Nicolas' karriere som amerikansk forretningsmann hadde nådd sin topp.

Meld deg på via påmeldingslenken over.

Omveltningens år

I 1970 beslutte kaffemillionæren å trappe ned, reise jorden rundt, skrive bok og oppleve verden.

Da ble livet hans plutselig snudd opp ned, idet hans far døde fra vingården sin i Bouleuse ved Epernay i hjertet av champagnedistriktet. Nicolas dro hjem og besluttet å forandre den tradisjonelle og noe gammeldagse champagneindustrien.

Med sin amerikanske effektivitet samlet handistriktets bønder og skapte i 1972 "Centre Vinicole - Champagne Nicolas Feuillatte" for å utvikle nye konsepter i en konservativ bransje.

Grunnidéen var og er å produsere et høykvalitetsprodukt, hvor det er høsten og naturen som bestemmer variasjonene fra årgang til årgang og fra cru til cru, ikke tilfeldigheter i produksjonsmetodene.

Han innførte derfor den mest moderne teknologi mulig, og siden da har champagnehuset Nicolas Feuillatte vokst til en omsetning på mer enn 7,2 millioner flasker årlig og en 5. plass blant champagneprodusentene.

Les mer om Feuillatte her

Meld deg på via påmeldingslenken over

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen