Drikke
Vinkurs 14. mai i Oslo - Smak Chablis i verdensklasse

Vinkurs 14. mai i Oslo - Smak Chablis i verdensklasse

Bli med på et spektakulært vinkurs og smak 13 toppviner, deriblant flere årganger av elegante premier- og grand cru-chabliser.
Redaksjonen
08 Mai 2012 - 01:01

Med sin friske, klare duft av mineraler og nyåpnede østers, har de knusktørre vinene fra Chablis fått stjernestatus i vinverdenen.
 
Smak Chablis på sitt aller beste og lær mer om hva som gjør dette vinområdet så spesielt ved å bli med på denne eksklusive smakingen.

Vi får besøk fra ett av Chablis' mest berømte vinhus, William Fèvre, og smaker et meget godt utvalg av husets viner.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

13 elegante viner og flere årganger grand cru

Denne kvelden får du selv oppleve hvor forskjellige vinene fra dette området kan være i det Victor Papin fra William Fèvre leder oss igjennom en smaking av hele 13 unike viner.

Med tilsammen 80 parseller i Chablis, lager William Fèvre viner med vidt forskjellig karakter alt etter hva jordsmonnet gir til vinene.

Gjennomsnittsalderen til vinstokkene ved huset er godt over 40 år, og William Fèvre har igjennom årene sikret seg hele 16 hektar av de ettertraktede grand cru-klassifiserte parsellene.

På kveldens kurs får du smake husets klassiske Saint Bris, Petit Chablis og Chablis, samt ikke mindre enn fire enkeltvinmarks premier cru'er.

I tillegg får du smake hele seks grand cru-viner, hvorav deres Bougros Côte de Bouguerots i ikke mindre enn tre forskjellige årganger!

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="fevre">Les mer om William Fèvre her

 Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Premier Crus:

• William Fèvre Chablis Premier Cru Vaulorent 2009, kr 339,90 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Premier Cru Montmains 2009, kr 253,90 (spesialbestilling)

• William Fèvre Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre 2009, kr 253,90 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Premier Cru Mont de Milieu 2007, kr 274,50 (spesialbestilling)

Grand Crus:

• William Fèvre Chablis Grand Cru Les Clos 2009, kr 508,50 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Les Preuses 2009, kr 458,00 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Vaudésir 2009, kr 469,60 (spesialbestilling)

• William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros Côte Bouguerots 2009, kr 457,90 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros Côte Bouguerots 2008, kr 457,90 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros Côte Bouguerots 2007, kr 457,90 (spesialbestilling)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 14. mai 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 06.05.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Revolusjonerende grand cru

Denne kvelden får vi besøk fra et av Chablis' mest berømte vinhus, William Fèvre.

Takket være fremsynthet på 1960-tallet har huset har den største andelen av grand cru-vinmarker blant alle vinhusene i området. Hele 16 av de totalt 100 hektarene med de aller beste vinmarkene i Chablis tilhører eiendommen.

Siden 1999 har vinmakeren ved huset, Didier Séguier, totalt forandret William Fèvres vinstil fra å ha et stort eikeinnslag, til at de i dag er blant de mest elegante chabliser du kan finne.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Unikt jordsmonn

Det er det kalkholdige jordsmonnet som gir vinene fra Chablis sitt helt spesielle særpreg. Dette kalklaget består til en stor grad av fossile østers fra den tiden da Chablis var dekket av hav.

Det er særlig gjennom eldre vinstokker på minst 20-30 år at man kjenner igjen det karakteristiske preget, og denne kvelden får du smake 13 viner fra vinstokker med en gjennomsnittsalder på 40 - 50 år.

Les hele historien til William Fevre her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her