Drikke
Vinkurs 20. mars - Smak Sancerre på sitt beste

Vinkurs 20. mars - Smak Sancerre på sitt beste

Det er ikke lenge før våren er her for fullt og her får du møte eieren av et av Sancerres eldste og mest berømte vinhus, og smaker 11 unike viner fra hele Loire.
Redaksjonen
16 Mars 2013 - 15:30

Dette får du smake: 11 elegante viner fra Joseph Mellot
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Catherine Corbeau Mellot, eier av huset Joseph Mellot og Olivier Rivain
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Onsdag 20. mars 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 445,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 10.03.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Sancerre, Pouilly Fumé og Loires beste viner i 500 år

Loire-dalen er viden kjent for sine fabelaktige viner, kanskje aller mest for vinområdene Sancerre og Pouilly Fumé hvor man lager hvitviner i verdenstoppen.

Men Loire har så mye mer å by på, slik som leskende roséer og enestående rødviner.

Denne kvelden får vi besøk av selveste Catherine Corbeau Mellot, eieren av et av Loiredalens mest berømte vinhus Joseph Mellot, som i år kan feire 500 års historie som vinmakere.

Gjennom en smaking av hele 11 deilige viner får du selv oppleve Loires eleganse og spennende variasjoner, og du får også en grundig innføring i områdets historie.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Mellot">Les mer om Joseph Mellot her

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 Roséviner:

 Hvitviner:

 • Joseph Mellot Quinzy Le Rimonet Sauvignon Blanc 2012, ca kr 175,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Joseph Mellot Menetou Salon Les Clos du Pressoir 2012, ca kr 190,- (ikke tilgjengelig i Norge)

Rødviner:

 • Joseph Mellot Saint Nicolas de Bourgeuil le Moulingenet 2011, kr 225,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Joseph Mellot Chinon les Morinieres 2011, kr 250,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Joseph Mellot Sancerre le Connetable 2011, kr 275,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Kvalitet siden 1513

De første historiske skriftene som nevner Mellot som vinhus i Sancerre stammer fra 1513.

Sent på 1600-tallet ble Mellot også kjent i Versailles da César Mellot ble tilegnet den store oppgaven å være rådgiver for Louis XIV sine valg av viner.

I 1969 tok Joseph Mellot over driften av vingården etter faren Alphonse, og i 1984 tok hans sønn Alexandre over driften sammen med sin kone Catherine. Sammen kjøpte de flere nye vinmarker i sentral-Loire.

Da Alexandre døde i 2005 tok Catherine over driften alene, og jobber nå sammen med dedikerte og erfarne medarbeidere.

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her