Drikke
Vinkurs 30. mai - Stor Rhône-smaking og konkurranse

Vinkurs 30. mai - Stor Rhône-smaking og konkurranse

Smak 11 av Frankrikes beste viner fra blant annet Cornas, Côte-Rôtie og Châteauneuf-du-Pape og vinn eksklusive vinglass fra Riedel.
Redaksjonen
09 Mai 2012 - 14:54

Rhône-dalen i Frankrike er for alle vinkjennere en kilde for noen av verdens flotteste viner, og hjemmet for en av verdens mest verdifulle skråninger for vindyrking - Hermitage.

Nå kan du bli med på en unik smaking med ikke mindre enn 11 forskjellige viner fra områdets kanskje beste produsent - Chapoutier.
 
Smak Frankrike og Rhône på sitt beste og lær mer om hva som gjør dette vinområdet så spesielt ved å bli med på denne eksklusive smakingen.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

11 unike viner

Denne kvelden får du selv oppleve hvor forskjellige vinene fra dette området kan være i det Nelly France fra Chapoutier leder oss igjennom en smaking av 11 elegante viner.

Chapoutier lager en rekke forskjellige viner fra hele Rhône og har også vinmarker i andre deler av Frankrike, og denne kvelden får du presentert noen av deres beste viner og lærer mer om dette spennende området.

Foredraget holdes på engelsk. 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="chapoutier">Les mer om Chapoutier her

Vinn vinglass til 1500,-

Bli med på en konkurranse med store vinnersjanser, for alle som deltar arrangementet kan nemlig være med i konkurransen om seks Riedel Vinum vinglass til en verdi av kr 1500,-!

Konkurransen går ut på at du skal gjette hvor mange vinkorker vi har plassert i en spesiell bolle på denne kveldens arrangement. Den som kommer nærmest i antall blir utropt som vinner av konkurransen.

Hver deltaker kan kun legge inn ett forslag, og i og med at det er et begrenset antall plasser til arrangementet, så har du store vinnersjanser!

For å delta i konkurransen må du ha meldt deg på kurset via lenken nedenfor.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

M. Chapoutier Banyuls 2010 (53224)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Meld deg på her (klikk)

Kurset er nå avholdt

Tid: Onsdag 30. mai 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Oslo Militære Samfunds Selskapslokaler, Myntgata 3, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 20.05.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Karakterfull og biodynamisk

Chapoutier-familien har laget vin i Rhône-dalen siden 1808. Syv generasjoner har siden bygget opp firmaet til et av de beste og mest velrenommerte i Rhône, og i dag har produsenten en bred portefølje med viner i mange prisklasser.

I dag ledes vinhuset av Michel Chapoutier som har rendyrket den biodynamiske filosofien selskapet nå er verdenskjent for. Michel følger Rudolf Steiners filosofi som blant annet innebærer at månefasene er med på å bestemme tidspunktet for innhøstingen.

Chapoutier jobber mye i vinmarkene, og så lite som mulig under selve vinifikasjonen. Vinen skal reflektere jordsmonnet, klimaet og de menneskelige tradisjonene på stedet den kommer fra.

Siden 1996 har alle Chapoutier-etiketter vært merket med blindeskrift.

Bakgrunnen for dette, utover at det er et festlig designelement, er at Michel Chapoutier hyller den tidligere eieren av vinmarken med samme navn, Maurice Monier de la Sizeranne, som oppfant den første forkortede versjonen av blindeskriften Braille.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Kongen av Hermitage

Chapoutier kontrollerer ikke mindre enn 25 % av en av vinverdens mest karakteristiske vinmarker - Hermitage.

Viner fra dette området er veldig ettertraktet ikke minst på grunn av terroiret, og det ekstremt lave utbyttet produsentene får per plante.

Vinstokkene her er gjerne 60 - 70 år gamle, og noen vinstokker gir ikke mer enn to drueklaser hvert år.

Les hele historien til Chapoutier her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her