Drikke
Vinkurs 9. oktober i Oslo - Riojas beste viner i flere årganger

Vinkurs 9. oktober i Oslo - Riojas beste viner i flere årganger

Opplev spansk lidenskap på sitt beste i det vi smaker de beste vinene fra en av Riojas superstjerner.
Redaksjonen
20 September 2012 - 18:10

Spania forbinder mange av oss med lidenskap, kraft, styrke og karakter, og det er ingen andre steder dette gjenspeiler seg så godt som i landets viner.
 
Vi nordmenn har en spesiell plass for Spanias viner i våre hjerter, ikke minst for vinene fra Rioja.

Denne kvelden får du selv smake noen av Riojas beste viner i flere årganger fra et av de siste familieeide husene i Spania, Marqués de Riscal.

Gå ikke glipp av Spania på sitt beste - meld deg på nå!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

9 enestående viner og flere årganger topp-Rioja

Denne kvelden får vi besøk fra et av Spanias mest berømte og ett av de siste familieeide vinhusene, Marques de Riscal.

Gjennom kvelden får du en god innføring i spansk vinmakerkunst  i det vi smaker 9 fabelaktige viner.

Bli med og smak forskjellen på crianza, reserva og gran reserva-viner.

Som en avslutning frister vi med hele fire årganger av deres toppvin Barón de Chirel!

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="riscal">Les mer om Marqués de Riscal her

Gå ikke glipp av en lidenskapelig kveld med noen av Spanias aller beste viner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Marques de Riscal Rueda Superior 2013 (33468)

• Barón de Chirel Reserva 2002, kr 475,- (årgangen ikke tilgjengelig i Norge)

• Barón de Chirel Reserva 2003, kr 475,- (årgangen ikke tilgjengelig i Norge)
• Barón de Chirel Reserva 2004, kr 475,- (årgangen ikke tilgjengelig i Norge)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Tirsdag 9. oktober 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 30.09.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Familieeid og toneangivende

Marques de Riscal er et av de aller eldste spanske vinhusene med røtter tilbake til 1858 ved Guillermo Hurtado de Amézaga. Riscal er også et av de få gjenværende husene som er familieeide.

Riscal forbindes først og fremst med Rioja der de i mange gjennom alle år har blitt anerkjent som toneangivende og en pionér innen satsing på kvalitet på sine viner.

I dag er de for eksempel det eneste huset som sorterer druene etter både kvalitet på innhøstningstidspunktet, og alderen på vinstokkene.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Klassisk ekspertise og nyskapende

Marques de Riscals egne vinmarker i Rioja er på 202 hektar, noe som gjør de nesten selvforsynte med druer. Det de trenger i tillegg kjøpes av de samme bøndene år etter år.

For å sørge for at bøndene ikke kvitter seg med lavproduktive gamle vinstokker får de også betalt basert på hvor gamle vinstokkene er.

Riscal har alltid hatt et nært samarbeid med Bordeaux og bruker den dag i dag både krefter fra universitetet i Bordeaux og produsenter fra det samme området som konsulenter i egen produksjon. Dette sikrer at de ikke stivner i sine egne tradisjoner, men blir utfordret av annen erfaring og kunnskap.

2006 markerte et nytt kapittel i familiens historie i det deres nye hotell ble innviet. Bygget er tegnet av Frank Gehry som også står bak Guggenheim-museet i Bilbao, og bygningen har blitt Riojas største landemerke.

Les mer om Marques de Riscal her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her