Vinnermenyen, NM i kokkekunst 2012

Her er rettene som skaffet Thomas Johansen Borgan seieren i kokke-NM.

Finalistenes oppgaver var å komponere en treretters meny av årets utvalgte råvarer. Dette er rettene Borgan serverte:

Kylling Waldorf

Lun kyllingterrine med kyllinglever, steinsopp og tindvedrosiner, sprøtt kyllingskinn, artisjokk i fire variasjoner. Rødbet canneloni «Waldorf» fylt med eple og gran og toppet med sprø valnøtter, druer og selleri.

Reinsdyr med skogaroma

Reinsdyr «porchetta» med tunge, hjerte og furuaske, maltbakt skorsonerrot og sprøtt maltbrød. Fritert kantarellkrem med Selbu Blå, potetklubb med revet reinsdyrbryst, varm salat på potet, rosenkål, gulrot og syltet nepe. Hvit rotfruktcreme og skummet kremsaus med skogens smaker.

Pære, yoghurt og bjørk

Berlinerbolle fylt med pære og bjørkeskudd. Yoghurt og bjørkegele. Varm honningmarengs. Emulsjon på raps og yoghurt, pæresorbet, bløt pæregele, pæreskum «nitro». Hvit sjokolade stratos. Kandeliserte bjørkeskudd.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen