Vinskole med Gastronomisk Institutt

Gastronomisk Institutt har i en årrekke vært ansvarlig for gjennomføringen av landets eneste utdanning for vinkelnere og vinkursene fra engelske Wine and Spirit Education Trust. Høstens kurs tar for seg sentrale deler av disse kursoppleggene. Kursene gjen
Redaksjonen
03 Oktober 2002 - 02:00

Ordningen medvirker til økt mersalg og gjestetilfredshet gjennom kunnskap om vin- og vinservering.

VINKURSMENY
Det legges opp til 5 grunnleggende kurs for serveringspersonale. Modulene vil ha fokus på de viktigste elementene i en service situasjon. Undervisningsmateriale blir utdelt i form av kompendier.

Grunnleggende vinkunnskap
Varighet; 6 timer.
Undervisningsform; tavleundervisning, diskusjon og smaking.

Kursets innhold:
Etter kurset skal studentene vite - Hva er vin, grunnleggende vinterminologi, vinproduksjon, vintyper, vanlige vinfeil og etiketter.

Pris: kr 6695,- for inntil 15 personer eksklusiv vin til smaking.

Grunnleggende sterkvin- og brennevinskunnskap
Varighet; 6 timer.
Undervisningsform; tavleundervisning, diskusjon og smaking.

Kursets innhold:
Etter kurset skal studentene vite - Hva er sterkvin og brennevin, grunnleggende terminologi, fremstilling, typer.

Pris: kr 6695,- for inntil 15 personer eksklusiv vin til smaking.

Sanseorganene og smaketeknikk
Varighet; 6 timer.
Undervisningsform; tavleundervisning, diskusjon og smaking.

Kursets innhold:
Etter kurset skal studentene kunne - Redegjøre for sanseorganenes funksjon, beskrive vin systematisk og korrekt.

Pris: kr 6695,- for inntil 15 personer eksklusiv vin til smaking.

Mat og vin i kombinasjon
Varighet; 6 timer.
Undervisningsform; tavleundervisning, diskusjon og smaking av mat og vin i kombinasjon.

Kursets innhold:
Etter kurset skal studentene kjenne til - grunnprinsipper for å sette sammen vin og mat.

Pris: kr 6695,- for inntil 15 personer eksklusiv råvarer og vin til smaking.

Vinbehandling
Varighet; 5 timer.
Undervisningsform; tavleundervisning, gruppearbeid, simulering og smaking.

Kursets innhold
Etter kurset skal studentene kjenne til - servering av vin, lufting og dekantering, karafler, serveringstemperaturer, glasstyper og lager.

Pris: kr 6695,- for inntil 15 personer eksklusiv vin til smaking.

Generelle kostnader
Dekning av alle reiseutgifter så som fly- og togbilletter, hotellopphold, km. godtgjørelse, visumkostnader, valutakostnader og personlige utlegg i henhold til spesifisert reiseregning og kopi av bilag.
Diett godgjøres med 460,- pr døgn.

Ved eventuelle spørsmål eller for mer infomasjon ta kontakt med:

Gastronomisk Institutt
Postboks 8002
4068 Stavanger
Telefon:   51 83 37 85
E-post:    gastro@gastronomi.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her