Vinsmaking i Oslo 15. oktober - Messias på flaske

Portugisisk vin er vel bortimot noe av det mest prisgunstige vi som vinkjøpere kan komme over. Velproduserte viner som med sin innsmigrende kraft, sødme og fylde virkelig appellerer til oss nordboere. Nå skal du få oppleve hele 11 viner fra Vinhos Messias
Redaksjonen
26 September 2002 - 02:02

Portugisisk vin har gjennom tidene hatt et solid grep om det norske vinelskende folk. Messias er for mange av oss nærmest ensbetydende med vin fra dette landet med store deler av sin landegrense mot Spania. Til tross for sin ringe størrelse, er Portugal det sjette største vinproduserende land med en årsproduksjon på hele 112 millioner kasser. Hele 25 prosent av de som jobber innen landbruk i Portugal har vin som sitt levebrød.

Vinhos Messias drives i dag av grunnleggeren Messias Baptistas etterkommere. Viner produseres fra områdene Dão, Bairrada, Douro, Vinho Verde, Beiras og Vinho do Porto. I tillegg tilbys musserende vin samt lagret brandy. Og det er altså nåværende eier, Messias Vigario, som kommer til Norge og Apéritif for å fortelle om sine viner.

Det er i Mealhada, en liten by i det sentrale Portugal, og i hjertet av Bairrada-regionen, som Messias holder hus. Her råder firmaet over store vindyrkingsarealer, hvor det meste er dedikert til produksjon av de kjente vinene fra Quinta do Valdoeiro.

Også i andre deler av Portugal eier Messias vinmarker av størrelse. Særlig i Península de Setúbal-regionen der selskapet nylig har lansert vin fra sine nye vinmarker.

Markedet har for alvor anerkjent den kvaliteten Messias-vinene står for, og selskapet har i dag oppnådd en eksport på hele 75% av vinproduksjonen - spredt over fem kontinenter.  

Stilmessig tilbyr Messias en spennende blanding  av gammel tradisjon og nye idéer, hvilket resulterer i en fascinerende rekke av viner med konsistent høy kvalitet.

Seminaret er avholdt

 

 

 

Her er de 11 vinene du får servert i glasset:

Vinområde: Douro
Druetyper: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca

Vinområde: Bairrada
Druetyper: Baga
 
Vinområde: Dão
Druetyper: Touriga Nacional, Jaen
 
Vinområde: Vinho do Porto
Druetyper: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca

Ikke tilgjengelig i Norge:
w Quinta do Valdoerio Sparkling 1999 (ca kr 125,00)
Område: Bairrada
Druetyper: Baga, Chardonnay

w Douro Quinta do Cachão Touriga Nacional 2000 (ca kr 180,00)
Vinområde: Douro
Druetyper: Touriga Nacional

w Quinta do Cachão Tinto Cão 2001 (ca kr 120,00)
Vinområde: Douro
Druetyper: Tinto Cão

w Quinta Valdoeiro Touriga Nacional 2001 (ca kr 180,00)
Vinområde: Beiras
Druetyper: Touriga Nacional

w Quinta Valdoeiro Cabernet Sauvignon 2000 (ca kr 115,00)
Vinområde: Beiras
Druetyper: Cabernet Sauvignon

w Quinta do Valdoeiro Touriga Nacional/Cabernet Sauvignon 2001 (ca kr 145,00)
Vinområde: Beiras
Druetyper: Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional

w Quinta do Cachão Vintage 1984 (ca kr 320,00) (portvin)
Vinområde: Vinha do Porto
Druetyper: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca

Her finner du en oversikt over portugisisk vin-terminologi

Seminaret er avholdt

Tid: 15. oktober kl. 19.00
Pris: kroner 350 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 10.10.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 151002. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her