VM for kokker live

Følg Gunnar Hvarnes til heder og ære i live-sending fra Bocuse d'Or, og se hans flotte meny her.

I dag kjemper de siste 12 kandidatene om verdens mest prestisjetunge tittel for kokker - Bocuse d'Or, og Norge har en meget sterk kandidat i Gunnar Hvarnes som serverer sist av alle.
 
 
24 kokker fra hele verden
Det er utallige timer som har blitt lagt ned av deltakerne i Bocuse d'Or, og i alt 24 nasjoner er representert etter at de har gått igjennom lokale og regionale kvalifiseringer.
 
Vår egen Gunnar Hvarnes, som til daglig jobber ved Gastroinomisk Institutt i Stavanger, vant det norske uttaket i 2009 og ble såvidt slått av danske Rasmus Kofoed i fjorårets Bocuse d'Or Europe som ble avholdt i Sveits.
 
Konkurransen avholdes over to dager med 12 kandidater hver dag, hvor Hvarnes er sist ut av samtlige.
Medaljehåp med elegant meny
Norge har en flott merittliste å vise til i Bocuse d'Or, ikke minst med regjerende verdensmester Geir Skeie, som er formann i årets jury.
 
Norge er bare slått av Frankrike når det gjelder gode plasseringer i konkurransen gjennom historien, og årets kandidater skal få nåe å bryne seg på med Hvarnes sin supermeny.
 
Hver av kandidatene skal levere én fiskerett basert på skotsk breiflabb, taskekrabbe og sjøkreps, samt én kjøttrett på skotsk lam.
 
Hvarnes har komponert følgende konkurransemeny:
 
Skotsk breiflabb "Oceans 2011"
Breiflabbhale med sprø aromatisk skorpe, sjøkrepsmousseline, krabberagu og blomkålkrem med kaviar.
 
Serveres med en emulsjon med sitron og ingefær og sjøkrepssjy.
 
 
Skotsk lam  "Vitology 2011"
Lammesadel med persille og sennep, lammepølse og nyrer, vintergrønnsaker og grønn erteemulsjon.
 
Serveres med sopp- og trøffelterte, ragu for gourmeter og lammesjy.
 
Vi ønsker Gunnar lykke til i konkurransen!
 
 
Foto: Tom Haga

Forsiden akkurat nå

Til toppen