VM-sølv til Norge

Det norske juniorlandslaget vant sølv i kokke-VM.

Det startet med full i disiplinen kaldmat og sølv i varmmat, ble fasiten sølvmedalje på det norske laget i junior-VM i kokkekunst (Culinary World Cup) onsdag.

- Dette er en fantastisk seier! Dette juniorlaget har trent i ett år og har ikke jobbet sammen som lag før det, sier daglig leder i Norges Kokkemesteres Landsforening, Ruth-Hege Holst, til Stavanger Aftenblad.

Mesterskapet ble arrangert i Luxembourg, og Norges lag på ni kokker konkurrerte mot ni andre nasjoner, og la bak seg blant andre Storbritannia, Sveits, Tyskland, Skottland, Italia, India og Portugal. Sistnevnte tok bronse, mens Sveits tok gullet.

I varmmatdelen laget nordmennene laks til forratt, kalv til hovedrett og bringebær og hvit sjokolade til dessert.
- Disse ungdommene tok sølv fordi de er samarbeidsvillige og har stayerevne. Vi sliter jo med rekrutteringen til kokkefaget, men disse positive ungdommene er et utmerket forbilde for faget, sier Holst.

Forsiden akkurat nå

Til toppen