Dagens rett

I kveld kan du prøvesmake julematen

Denne oppskriften er super enten mens du venter på å angripe pinnekjøttet, eller om du har rester etter pinnekjøttmiddagen.

Vossakorv forbinder mange med tilbehør til pinnekjøttet. Men det er faktisk en helårspølse som fortjener å få hovedrollen. I denne oppskriften får den følge av rotmos med et litt uvanlig krydder, nemlig chili. 

Prøv også disse oppskriftene med vossakorv

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Vossakorv langt hjemmefra

Antall porsjoner

1

Ingredienser

¼ vossakorv delt i fire på langs
1 skive bacon
1 skive pumpernikkelbrød eller rugbrød
¼ appelsin delt i biter
½ ts finhakket rød chili
1 ts frisk rosmarin
¼ ts salt
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Kok opp vann og la vossakorven trekke i 2-3 minutter. Del bacon i biter og stek i en panne.

Ha kålrotstappe på brødskiva og legg på vossakorv, bacon, appelsin og chili.

Pynt med litt rosmarin.

Her lar vi den kraftige pølsa med salt- og røyksmak kombineres med friskhet fra appelsinen og litt krutt fra chilien.

Flere gode pølseoppskrifter finner du her

Lag din egen vossakorv med denne oppskriften

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kålrotstappe

Ingredienser

1 kg kålrot
2 gulrøtter
1 l vann
2 ts salt
¼ ts pepper
1 dl kremfløte /matfløte
3 ss margarin

Fremgangsmåte

Del og skrell kålroten i skiver og gulrøttene i biter.

Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.

Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.

Tips: Serverer du denne til pinnekjøtt, kan fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt. Du kan også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere i smaken.

Sendt inn av

Foto: Anne Manglerud

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen