Vurderer tidligere skjenkestopp

Før jul var det hotelleier Thor-Olav Hegna i Kragerø som ville ha tidligere skjenkestopp. Nå vurderes det samme i Arendal.
Redaksjonen
16 Januar 2008 - 21:38

Det er politiet som i utgangspunktet ber politikerne om å stramme inn. Etaten mener at jo lenger utpå natten det skjenkes alkohol, jo mer bråk og vold blir det.
 
Må vurderes
- Vi må se på skjenketidene på nytt, sier Arendal-ordfører Torill Rolstad Larsen til Kommunal Rapport.
 
- Det er forholdsvis mye bråk her i helgene, særlig på sommeren. Arendal er belastet med narkotika, fyll og bråk. Politiet skylder på de sene skjenketidene. Vi har hatt en veldig liberal skjenkepolitikk siden 2000. Jeg tror de fleste er enige om at vi må gjøre noe, sier hun.
 
Tett 
Arendals havnebasseng er mest kjent som Pollen. Her ligger skjenkestedene tett. Om vinteren kan gjestene få servert øl, vin og sprit til klokken 02 og til klokken 03 på sommeren, ute som inne. Dørene stenger en time senere, og det er ofte da bråket starter.
 
Jan Sverre Krogstad er sjef ved Arendal politistasjon. Han sier at det har vært en voldsom økning i antall voldssaker og ordensforstyrrelser de siste to årene, etter at skjenketidene ble utvidet.
 
Revidering
I Arendal skal politikerne revidere sin alkoholpolitiske plan nå i vår. Da blir det en full gjennomgang av skjenkebevillinger og bestemmelser.
 
- De fleste går ut på byen i tolvtiden. Skal vi stenge serveringen klokken ett, blir det ikke mye tid igjen, sier servitør Christine Håheim på Madame Reiersen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her