Dagens rett

Denne middagsretten kan du variere i det uendelige

Wok er en takknemlig hverdagsmiddag. Men det betyr ikke kjedelig av den grunn. Denne oppskriften kan du bygge ut etter hva du har i skapet.

Dagens asiatiskinspirerte rett har egentlig alt, for den er enkel, rask og sunn. Men den er egentlig bare et utgangspunkt, for her kan du virkelig la fantasien blomstre.

Slik lykkes du med wok

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Wok i en fei med svin

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

400 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olje
1 liten kinakål
1 rød paprika

1 pose woksaus eller 1 dl av denne:

Hjemmelaget woksaus:
1 ½ dl kjøttbuljong (utblandet) eller hjemmelaget kraft
2 ss soyasaus
2 ts maisennamel (røres ut i litt kaldt vann)
1 ts malt ingefær

Fremgangsmåte

Lag woksaus. Og lag gjerne dobbel porsjon, så har du til senere. Resten fylles på et glass med lokk og oppbevares i kjøleskapet.

Skjær kinakål og paprika i tynne strimler. Brun kjøttet i varm panne i to omganger. Legg kjøttet tilside, og wok grønnsakene i to omganger

Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i woken og rør inn sausen eller bland sammen buljong, soya, maisenna og ingefær og hell over. Kok opp og smak til. Server kokt ris til.

Tips1:
I stedet for kinakål kan du bruke nykål (i sesongen), spinat eller grønnkål. 

Tips2:
Du kan bruke både rød, gul og grønn paprika. De fleste vil nok etterlyse en smaksom sparker fra, som chili. Både fersk og tørket chili fungerer, såvel i woken som i sausen. Og vårløk setter ekstra god smak. Et dryss av friske urter er alltid velkomment og øker appetitten betraktelig.

Flere wokretter

Oppskrifter med svinekjøtt

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen