XL med nye avdelinger

XL Diner i Ålesund er i gang med nye prosjekter. Samtidig har Orient stengt dørene.

Det skjer saker og ting i restaurantverdenen i Ålesund. Blant annet er fiskerestauranten XL i ferd med å ese utover.
 
- Vi gjør om selskapsstrukturen, og danner et konsern med navnet XL Group, sier innehaver Ivar Breivik.
 
Flere steder
Det betyr blant annet at XL åpner flere steder.
- Vi er i ferd med å ta over lokalene til tapasrestauranten Lun, som har holdt stengt en stund. Her vil vi lage en amerikansk deli, og navnet blir mest trolig Deli Bar, sier Breivik til Sunnmørsposten.
 
I første omgang vil han lage et skikkelig lunchsted.
 
- Vi håper å kunne åpne i slutten av mai, og er nå i gang med å gjøre lokalene mer intime, sier han.
 
Andre ting
Breivik har også andre ting på gang.
 
- Vi jobber med flere lokaler i sentrum. I tillegg er vi i ferd med å lage et sentralkjøkken på 1 000 kvadratmeter, som vil levere til alle våre utesteder. Det er umulig å finne dyktige kokker til alle våre avdelinger, dermed sentraliserer vi, sier han.
 
I de tidligere lokalene til Parnass ved Utstillingsplassen, blir det snart også nytt liv. Der kommer Steinovnen Bar og pizzeria.
 
- Vi er nå i ferd med å totalrenovere lokalene. Vi vil bruke en stor steinovn i lokalet til å lage ekte, italiensk pizza, med en intim bar på kveldstid, sier innehaver Frode Ostnes, som ikke er sikker på når utestedet vil åpne.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen