Yndlingsvin til sushi

Disse hvitvinene er blant mine favoritter til sushi og annen asiatisk mat.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Peter-Jakob Kühn lager elegante viner som skapt for sushimåltidet, fra den rimelige Kühn Triade Riesling Trocken 2012 (52738) via Kühn Jacobus Rheingau Riesling Trocken 2012 (56240) og Kühn Quarzit Riesling Trocken 2012 (80332) , alle tre tørre, til den halvtørre Kühn Oestrich Lenchen Riesling Kabinett 2013 (6258) .

Biodynami og årgang

Samtlige kjennetegnes av veldig god frukt og flott syre som er et resultat av samarbeidet mellom vinprodusenten og naturen. Kühn jobber etter biodynamiske prinsipper, og 2012 er en strålende årgang for riesling. Hva mer kan du be om?

Bortsett fra noen gode biter sushi. Aller helst burde man ha flere viner til sushi-måltidet, for de forskjellige elementene skaper ofte utfordringer for en vin.

Les mer om sushi

Særlig er den syltete ingefæren tricky. Den er både variabel i kvalitet og smak, noen ganger skarp, «rå» og brennende og andre ganger veldig søt. Like fullt er sushielskende nordmenn veldig glade i nettopp dette tilbehøret.

God frukt må til

På toppen er det wasabien som kan ta knekken på de fleste viner om den overdoseres.

Finn oppskrifter på sushi

En riesling med god frukt og –sødme er tingen, men du må altså ikke nyte en halvtørr vin til. Selv om en slik vin nettopp tåler mer av det sterke.

Jo mer ingefær, jo mer sødme

Mildeste sushikombinasjon er sashimi som gjerne kommer med ponzusaus - opprinnelig bare soya, sitrus og riseddik, men som ofte tilsettes andre smaker som ristete sesamfrø, hvitløk og sågar chili.

Til sashimi er Jacobus og Triade perfekt. Til nigiri-sushi og maki er risen både søt og syrlig og når du får wasabi og syltet ingefær på toppen, trengs mer restsødme enn Jacobus kan by på. Her vil jeg gå for Triade, Quarzit eller gjerne Kabinetten om du er av dem som «mauler» ingefær. Eller om du spiser asiatisk fusion med en del chilielementer. Da er litt ekstra sødme godt å ha.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Kühn Triade Riesling Trocken 2014

Produsent:
Weing. Peter Jakob Kühn
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheingau
Pris:
154,90 kr
Varenummer:
5273801
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kühn Rheingau Riesling Trocken 2013

Produsent:
Peter Jacob Kühn
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheingau
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
5624001
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kühn Quarzit Riesling Trocken 2014

Produsent:
Peter Jakob Kühn
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheingau
Pris:
219,00 kr
Varenummer:
8033201
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Kühn Oestrich Lenchen Riesling Kabinett 2014

Produsent:
Weing. Peter Jakob Kühn
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheingau
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
625801
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen