Zenzi konkurs

Zenzi AS er konkurs. Sunn mat var ikke så lett å selge likevel.
Redaksjonen
18 Februar 2009 - 15:00

- Det er selskapet selv som kaster kortene, sier bostyrer og advokat Erling Opdal til E24.
 
Administrerende direktør Øyvind Sitter, understreker at det kun er Zenzi AS som er konkurs.
 
Har troen
- Zenzi produksjon har vi stor tro på at skal gjøre det godt fremover, sier Sitter.
 
Så langt er kravene fra investorene på rundt 18 millioner kroner.
 
DnB Nor står for det største kravet på rundt 7 millioner. Videre har selskapets grunnleggere, kokkene Rune Pal og Øystein Reinsborg, selv investert rundt 3,5 millioner kroner.
 
- I tillegg skylder Zenzi penger til en rekke småleverandører og lokale eiere. De ansatte har heller ikke fått lønn for februar måned, sier Opdal.
 
Ved konkursåpning hadde kjeden rundt 30 ansatte. Men de er dekket av Lønnsgarantifondet, og trenger derfor ikke bekymre seg for februarlønnen.
 
Men om de beholder jobben fremover er imidlertid en annen sak.
 
- Det vil være naturlig å se en ekstra gang på hvor mange som bør være ansatt, sier Sitter.
 
Rask vekst
Opdal forteller at selskapet har gått dårlig siden i fjor sommer, etter å ha slitt med utfordringer på flere fronter.
 
- De har nok vokst for fort, og det har vært for mange ting som har skjedd parallelt. Så kom finanskrisen på toppen av det hele, og gjorde alt mye verre. Vi ser nå at de skulle ha kuttet antallet forretninger tidligere. Dette arbeidet har de kommet for sent i gang med. Samtidig har de hatt for lite midler til markedsføring, sier han.
Ser etter kjøpere
Nå skal kjeden drives videre mens boet leter etter potensielle kjøpere. Opdal har stor tro på at Zenzi er et konsept som det vil være attraktivt for mange å drive videre.
 
Sitter håper at Zenzi Holding vil vurdere å kjøpe opp boet, slik at ideen om sunn, rask mat kan videreutvikles.
 
- Jeg håper definitivt ikke dette er slutten for Zenzi. Til det synes jeg konseptet og ideen er altfor bra. Nå må vi bare få folk til å skjønne hva det er.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her