By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken
Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken
I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken
Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften
Dagens rett

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften

Retten klarer seg utmerket godt med bare torsk og salsa verde. Men kjører du løpet helt ut, blir du rikelig belønnet.

Les hele saken
Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken

Kommende kurs

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken
Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere

Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.

Les hele saken
Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken
Ukens kake

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken

Den er myk og saftig takket være bærene. Den kan spises som den er eller serveres med pisket krem, rømme eller iskrem.

Les hele saken
Neste gang du har lyst på pizza, skal du velge manakish
Dagens rett

Neste gang du har lyst på pizza, skal du velge manakish

Dette libanesiske flatbrødet med topping av za'atar- eller akkawi-ost er det selvsagte midtpunkt i en libanesisk meze - småretter som start på et større måltid eller et måltid i seg selv. Som med pizza.

Les hele saken
Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Articler - section 23 Right

Vinsmaking Tour de France
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. april

Vinsmaking Tour de France

Opplev 9 smakfulle viner fra kjente regioner som Burgund, Bordeaux og Rhône, til skjulte perler fra Frankrikes minste vinregion – Jura.  

Les hele saken
Her får du en helt annen og svært kompleks tolkning av et velkjent konsept
+
Godbiter i pollisten

Her får du en helt annen og svært kompleks tolkning av et velkjent konsept

Vi snakker dessuten om hvitviner som erstatter rødviner – og mer til. Blant annet noen av vinverdenens vakreste etiketter.

Les hele saken
Kyllingburger med blåmuggostdressing er digg fredagskos
Dagens rett

Kyllingburger med blåmuggostdressing er digg fredagskos

Du kan bruke kyllingkjøttdeig eller banket kyllingfilet. I denne oppskriften er det den kjapt lagde blåmuggostdressing som skaper smaksbølgene.

Les hele saken
Denne fiskegryten får ekstra smakshjelp av blåskjell og chorizo
Dagens rett

Denne fiskegryten får ekstra smakshjelp av blåskjell og chorizo

Den kan lages med den type fisk du foretrekker. Og har du ikke ferske blåskjell, fortvil ikke, for også skalldyr fra fryseren kan gjøre susen.

Les hele saken
Innfør en ny gammel tradisjon: Tirsdagssuppe
Dagens rett

Innfør en ny gammel tradisjon: Tirsdagssuppe

En generasjon tilbake var kjøttsuppe fast innslag på enhver norsk families ukesmeny. Noen hadde tirsdag som fast suppedag - det er nok derfra navnet tirsdagssuppe stammer.

Les hele saken
Når du bare har 20 minutter, er det dette du skal lage
Dagens rett

Når du bare har 20 minutter, er det dette du skal lage

Tagliatelle med kremet tomatsaus og kylling er den perfekte midtukemiddag.

Les hele saken
Begrenset antall plasser: Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Begrenset antall plasser: Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken
Påsken avsluttes med en solid restepai
Dagens rett

Påsken avsluttes med en solid restepai

Påskepai er en perfekt og enkel middag som sørger for å bruke opp det du har i huset - uansett om du allerede er hjemme eller fortsatt er på tur.

Les hele saken

Articler - section 29 Left

Spark i gang rosévinsesongen med denne nebbioloutgaven
+
Ukens vin

Spark i gang rosévinsesongen med denne nebbioloutgaven

Nebbiolo er en av nordmenns favorittingrediens for rosé – her får du super valuta for en liten penge.

Les hele saken
Norgesrekord i vinsamling: To år på 30 000 flasker
+

Norgesrekord i vinsamling: To år på 30 000 flasker

Francesco Marzola er vinkelneren som har hatt ansvar for flest vinflasker av alle. Nå er han i havn med å fylle det innerste av den tidligere amerikanske ambassaden med store mengder vin.

Les hele saken
Hjemmelaget pizza trenger ikke kjøtt
Dagens rett

Hjemmelaget pizza trenger ikke kjøtt

Pizza er kosematen fremfor noen. Når noe er så positivt ladet allerede og ikke minst med grunnsmakene på plass, kan du fint gjøre den vegetarisk.

Les hele saken
Her lærer du å lage den perfekte Roma-pizzaen
+

Her lærer du å lage den perfekte Roma-pizzaen

Det romerske harde vannet, den lille mengden med gjær og den lange gjæringen skaper fantastisk sprø og lettfordøyelig pizza. På Alice pizzaakademi kreves det en kunstners håndlag med pizza for å få jobb.

Les hele saken
Slik lages mozzarella di bufala - bli med til en bøffelfarm
+

Slik lages mozzarella di bufala - bli med til en bøffelfarm

At mozzarella di bufala bare kan lages i det sørlige Italia, skyldes at bøflene ikke trives lengre nord. Det blir for kaldt og den gode melkesmaken uteblir. Bøffelfarmen Luisa er helt på grensen av det som er mulig.

Les hele saken
Det er ingen grunn til å slutte å spise lammekjøtt selv om påsken er over
Dagens rett

Det er ingen grunn til å slutte å spise lammekjøtt selv om påsken er over

For det er en av det beste kjøttråvarene vi har - og som blir vellykket nærmest uansett hvilken tilberedning du velger.

Les hele saken
Grillet kamskjell med ingefærsmør går i en egen mage
Dagens rett

Grillet kamskjell med ingefærsmør går i en egen mage

Kamskjell... bare ordet får tennene til å løpe i vann. Et uvanlig flott skalldyr som egner seg til mange retter eller til å serveres helt for seg selv. Ingefær og soya er gode smaksettere til kamskjell.

Les hele saken
Hent denne historiske cocktailen frem fra glemselen
Ukens drink

Hent denne historiske cocktailen frem fra glemselen

The Tuxedo Cocktail ble skapt en gang på 1890-tallet, og har siden gjenoppstått i utallige versjoner. Denne er perfekt med tanke på årstiden.

Les hele saken
Skrukkete epler i fruktkurven får nytt liv med denne oppskriften
Ukens kake

Skrukkete epler i fruktkurven får nytt liv med denne oppskriften

Denne desserten er veldig rask å lage og et godt alternativ til eplekake. Vaniljeiskrem eller pisket seterrømme er nydelig til.

Les hele saken

Articler - section 34 Left

Tjuvstart aspargessesongen med spekeskinke og parmesan
Dagens rett

Tjuvstart aspargessesongen med spekeskinke og parmesan

De hvite og grønne (import)aspargesene er på vei inn i butikkene. Når du ikke kan bestemme deg for en av dem, slå dem sammen som i denne retten.

Les hele saken

Articler - section 34 Right

Fra nebbiolo- og barbera-favoritten kommer nå også en knallgod riesling
+
Godbiter i pollisten

Fra nebbiolo- og barbera-favoritten kommer nå også en knallgod riesling

Vær forberedt på stor kompleksitet og en helt annen take på denne populære druen.

Les hele saken

Articler - section 35 Left

Federica Boffa klargjør for de neste 140 årene for Pio Cesare
+

Federica Boffa klargjør for de neste 140 årene for Pio Cesare

Pio Cesare i Alba skulle feire sine 140 år i 2021. Da faren Pio Boffa døde så tragisk, overtok den da 23 år gamle datteren, Federica, som har fått ansvaret for å lede vingården videre inn i framtiden. Og hun har planene klare.

Les hele saken

Articler - section 36 Left

Denne perlen av et sjeldent italiensk røverkjøp kan bli din om du handler raskt
+
Ukens vin

Denne perlen av et sjeldent italiensk røverkjøp kan bli din om du handler raskt

Vi snakker om vin fra Lazio, samme regionen som Roma ligger i, og som har en eldgammel, om enn ikke like statuspreget historie som andre DOCG-viner.

Les hele saken

Articler - section 36 Right

Om du trodde naturvin var et blaff, må du tro om igjen
+

Om du trodde naturvin var et blaff, må du tro om igjen

Møt naturvinbevegelsens «grande dame» – Isabelle Legeron - og få hennes forklaring på den store og globalt økende interessen for vinstilen.

Les hele saken

Articler - section 37 Left

Slik får du brukt opp alle eggene du har kjøpt inn
Guide
Oppskrifter med egg

Slik får du brukt opp alle eggene du har kjøpt inn

Egg står øverst på innkjøpslisten gjennom hele året - i år har mange nok kjøpt mer enn de trengte. Har du overskudd, fortvil ikke, for her får du tips til gode måter å få omsetning på eggebeholdningen.

Les hele saken

Articler - section 37 Right

By på en vårlig rett med skrei eller torsk
Dagens rett
Torskefilet med Parma-skinke og byggotto

By på en vårlig rett med skrei eller torsk

Skreisesongen er fortsatt på topp og dermed tilgjengelig i godt monn. Så da gjelder det å nyte mens du kan. Ved å servere den i ulike innpakninger kan du spise den oftere uten å gå lei.

Les hele saken

Articler - section 38 Left

Denne lammesteken må du bare lage
Dagens rett
Sennep- og persillefylt lammestek

Denne lammesteken må du bare lage

Lam hører påsken til. Og det mest klassiske du kan diske opp med er lammestek. Denne oppskriften er enkel å lykkes med og tilbehøret kan varieres etter hva du har i huset.

Les hele saken

Articler - section 38 Right

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Articler - section 39 Left

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Articler - section 39 Right

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Articler - section 40 Left

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Articler - section 40 Right

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Articler - section 41 Left

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken

Articler - section 41 Right

La deg friste av påskens beste oppskrifter med appelsin
Guide

La deg friste av påskens beste oppskrifter med appelsin

Påske er skiturer, kos i hytteveggen - og appelsiner. Men appelsiner kan brukes til mye mer enn det. Her får du et knippe oppskrifter med nettopp appelsin.

Les hele saken

Articler - section 42 Left

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken

Articler - section 42 Right

Prøv denne spennende sicilianske sausen til grillmaten
+

Prøv denne spennende sicilianske sausen til grillmaten

Hvis du er lei av barbequesauser og annet tradisjonelt tilbehør til grillmaten, skal du prøve denne sausen fra Sicilia som passer utmerket til grillmat. Selvsagt med følge av viner fra samme sted.

Les hele saken

Articler - section 43 Left

Vårens filmsnakkis for matglade er Pot au feu - her er historien bak og slik lager du rettene hjemme
+

Vårens filmsnakkis for matglade er Pot au feu - her er historien bak og slik lager du rettene hjemme

Den franske klassikeren pot-au-feu blir til et kommende festmåltid i filmen med samme navn som velter seg i referanser til klassisk fransk kjøkken og viner.

Les hele saken

Articler - section 43 Right

Til Amsterdam? Sjekk ut restaurant SAAM for forbilledlige måltider
+

Til Amsterdam? Sjekk ut restaurant SAAM for forbilledlige måltider

SAAM er et forbilde for ikke bare andre restauranter, men også for enhver bedrift når det kommer til å ha en helhetlig filosofi som strekker seg langt utenfor dens fire vegger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her