Spark i gang rosévinsesongen med denne nebbioloutgaven
Nebbiolo er en av nordmenns favorittingrediens for rosé – her får du super valuta for en liten penge.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenNorgesrekord i vinsamling: To år på 30 000 flasker
Francesco Marzola er vinkelneren som har hatt ansvar for flest vinflasker av alle. Nå er han i havn med å fylle det innerste av den tidligere amerikanske ambassaden med store mengder vin.
Les hele saken-
TEST
Påskepåfyll for barskap og after-ski samt produkter som skriver historie
Det er i hvert fall litt av hva de i alt 80 testede nyhetene innen øl, sider og brennevin dekker.
-
TEST
Blant marsnyhetene i taxfree er det noen godbiter fra Libanon du bør konse om
De holder nemlig veldig høy kvalitet samtidig som de gir veldig god valuta for pengene, også sammenlignet med polprisen.
-
TEST
Disse fire boksvinene er best innen hver sin stil blant 263 testet
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
-
TEST
En skotsk whisky-outsider topper blant brennevinsnyhetene på spesialpolet i mars
Den er ikke alene om å komme fra et relativt nyetablert destilleri, og samtidig vise muskler så det holder.
-
TEST
Nyhetene i basisutvalget: Nebbiolofest med sidesprang til Toscana, Libanon og Bordeaux
Men det er i de høyere prisklasser at moroa er. Blant de rimelige vinnyhetene er det heller begredelig. Dog med noen unntak av gode kjøp i midtre prisklasser.
Kyllingburger med blåmuggostdressing er digg fredagskos
Du kan bruke kyllingkjøttdeig eller banket kyllingfilet. I denne oppskriften er det den kjapt lagde blåmuggostdressing som skaper smaksbølgene.
Les hele sakenDenne fiskegryten får ekstra smakshjelp av blåskjell og chorizo
Den kan lages med den type fisk du foretrekker. Og har du ikke ferske blåskjell, fortvil ikke, for også skalldyr fra fryseren kan gjøre susen.
Les hele sakenLag en fest med fiskeboller
I den grad det er mulig å ha fest med fiskeboller forsøker vi oss likevel på en ikke helt ueffen rett der nettopp fiskebollene spiller førstefiolin.
Les hele sakenHjemmelaget pizza trenger ikke kjøtt
Pizza er kosematen fremfor noen. Når noe er så positivt ladet allerede og ikke minst med grunnsmakene på plass, kan du fint gjøre den vegetarisk.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursSett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.
Les hele saken -
Kommende kursBegrenset antall plasser: Smak unike viner sammen med vinmakeren
Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
Les hele saken -
Kommende kursSmak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
Les hele saken -
Kommende kursLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele saken -
Kommende kursRieslingmessen 2024 - Smak det beste av riesling på Gamle Logen
Smak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele saken -
Kommende kursLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken -
Kommende kursGlad i chablis? Da er dette vinsmakingen for deg
Den 22. april inviterer vi til en unik vinsmaking hvor du får smake 10 viner fra et av verdens mest berømte hvitvinsområder, Chablis.
Les hele saken -
Kommende kursEn smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!
Bli med når ASIA Aker Brygge serverer 5 delikate snacksretter, nøye sammensatt for å komplementere fem spennende viner fra vinprodusenten, Toni Hartl.
Les hele saken -
Kommende kursVinsmaking Tour de France
Opplev 9 smakfulle viner fra kjente regioner som Burgund, Bordeaux og Rhône, til skjulte perler fra Frankrikes minste vinregion – Jura.
Les hele saken
Lær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenHer lærer du å lage den perfekte Roma-pizzaen
Det romerske harde vannet, den lille mengden med gjær og den lange gjæringen skaper fantastisk sprø og lettfordøyelig pizza. På Alice pizzaakademi kreves det en kunstners håndlag med pizza for å få jobb.
Les hele sakenSlik lages mozzarella di bufala - bli med til en bøffelfarm
At mozzarella di bufala bare kan lages i det sørlige Italia, skyldes at bøflene ikke trives lengre nord. Det blir for kaldt og den gode melkesmaken uteblir. Bøffelfarmen Luisa er helt på grensen av det som er mulig.
Les hele sakenDet er ingen grunn til å slutte å spise lammekjøtt selv om påsken er over
For det er en av det beste kjøttråvarene vi har - og som blir vellykket nærmest uansett hvilken tilberedning du velger.
Les hele sakenSmak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Når du bare har 20 minutter, er det dette du skal lage
Tagliatelle med kremet tomatsaus og kylling er den perfekte midtukemiddag.
Les hele sakenGrillet kamskjell med ingefærsmør går i en egen mage
Kamskjell... bare ordet får tennene til å løpe i vann. Et uvanlig flott skalldyr som egner seg til mange retter eller til å serveres helt for seg selv. Ingefær og soya er gode smaksettere til kamskjell.
Les hele sakenPåskens lammestek lager du enkelt på grillen
Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.
Les hele sakenLag en spennende rett med lam
Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.
Les hele sakenVinsmaking Tour de France
Opplev 9 smakfulle viner fra kjente regioner som Burgund, Bordeaux og Rhône, til skjulte perler fra Frankrikes minste vinregion – Jura.
Les hele sakenBegrenset antall plasser: Smak unike viner sammen med vinmakeren
Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
Les hele sakenPåsken avsluttes med en solid restepai
Påskepai er en perfekt og enkel middag som sørger for å bruke opp det du har i huset - uansett om du allerede er hjemme eller fortsatt er på tur.
Les hele sakenDet er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Hent denne historiske cocktailen frem fra glemselen
The Tuxedo Cocktail ble skapt en gang på 1890-tallet, og har siden gjenoppstått i utallige versjoner. Denne er perfekt med tanke på årstiden.
Les hele sakenSkrukkete epler i fruktkurven får nytt liv med denne oppskriften
Denne desserten er veldig rask å lage og et godt alternativ til eplekake. Vaniljeiskrem eller pisket seterrømme er nydelig til.
Les hele sakenTjuvstart aspargessesongen med spekeskinke og parmesan
De hvite og grønne (import)aspargesene er på vei inn i butikkene. Når du ikke kan bestemme deg for en av dem, slå dem sammen som i denne retten.
Les hele sakenFra nebbiolo- og barbera-favoritten kommer nå også en knallgod riesling
Vær forberedt på stor kompleksitet og en helt annen take på denne populære druen.
Les hele sakenFederica Boffa klargjør for de neste 140 årene for Pio Cesare
Pio Cesare i Alba skulle feire sine 140 år i 2021. Da faren Pio Boffa døde så tragisk, overtok den da 23 år gamle datteren, Federica, som har fått ansvaret for å lede vingården videre inn i framtiden. Og hun har planene klare.
Les hele sakenDenne perlen av et sjeldent italiensk røverkjøp kan bli din om du handler raskt
Vi snakker om vin fra Lazio, samme regionen som Roma ligger i, og som har en eldgammel, om enn ikke like statuspreget historie som andre DOCG-viner.
Les hele sakenOm du trodde naturvin var et blaff, må du tro om igjen
Møt naturvinbevegelsens «grande dame» – Isabelle Legeron - og få hennes forklaring på den store og globalt økende interessen for vinstilen.
Les hele sakenSlik får du brukt opp alle eggene du har kjøpt inn
Egg står øverst på innkjøpslisten gjennom hele året - i år har mange nok kjøpt mer enn de trengte. Har du overskudd, fortvil ikke, for her får du tips til gode måter å få omsetning på eggebeholdningen.
Les hele sakenBy på en vårlig rett med skrei eller torsk
Skreisesongen er fortsatt på topp og dermed tilgjengelig i godt monn. Så da gjelder det å nyte mens du kan. Ved å servere den i ulike innpakninger kan du spise den oftere uten å gå lei.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Denne lammesteken må du bare lage
Lam hører påsken til. Og det mest klassiske du kan diske opp med er lammestek. Denne oppskriften er enkel å lykkes med og tilbehøret kan varieres etter hva du har i huset.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Lag påskens mest populære kake på grillen
Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
La deg friste av påskens beste oppskrifter med appelsin
Påske er skiturer, kos i hytteveggen - og appelsiner. Men appelsiner kan brukes til mye mer enn det. Her får du et knippe oppskrifter med nettopp appelsin.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
By på en skikkelig påskefrokost
Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Prøv denne spennende sicilianske sausen til grillmaten
Hvis du er lei av barbequesauser og annet tradisjonelt tilbehør til grillmaten, skal du prøve denne sausen fra Sicilia som passer utmerket til grillmat. Selvsagt med følge av viner fra samme sted.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Vårens filmsnakkis for matglade er Pot au feu - her er historien bak og slik lager du rettene hjemme
Den franske klassikeren pot-au-feu blir til et kommende festmåltid i filmen med samme navn som velter seg i referanser til klassisk fransk kjøkken og viner.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Til Amsterdam? Sjekk ut restaurant SAAM for forbilledlige måltider
SAAM er et forbilde for ikke bare andre restauranter, men også for enhver bedrift når det kommer til å ha en helhetlig filosofi som strekker seg langt utenfor dens fire vegger.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
I dag er det selveste vaffeldagen. Server dem til frokost, lunsj, middag og dessert. Her har du oppskriftene
Vafler er utrolig enkelt og alltid populært. De egner seg både til søtt og salt pålegg. Prøv den av disse ni oppskriftene.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Skal du til København: gå for sushi i toppklasse
Mads Battefeld på Sushi Anaba løfter kvaliteten på sushien som serveres i København. Han vil heller dø av sult enn å spise den som kommer fra kjølediskene, og er også kritisk til sushikjedenes håndtering av råvarene, ikke minst risen.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Fiskekaker kan være skikkelig luksuriøse, som disse med torsk og løyrom
Litt løyrom i fiskefarsen gjør underverker med en allerede fantastisk råvare, altså torsken. Perfekt som forrett, smårett eller middag.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Så smaksrik kylling kan du lage på selv det enkleste hyttekjøkken
Rotgrønnsakene gir mye sødme til denne kyllingretten som balanseres av sitron og hvitvin. Urtene bringer inn enda et element som ber om en saftig vin med god sødme og bløte tanniner.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
I denne påskeinspirerte mimosa-oppskriften har vi lurt inn en overraskende ingrediens
Egentlig ikke så overraskende, siden vi snakker om påske - og alt som er gult.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Her finner du alt du trenger for en vellykket påske - hjemme eller på hytta
I den største påskemenyen på nettet finner du både oppskrifter, tips til innkjøp av mat og drikke samt til andre påskeforberedelser.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Gjør påskehandelen nå: Lagringsdyktig knallkjøp fra Rioja på et pol nær deg
Du finner denne klassikeren på de 60+ største polutsalgene.
Les hele saken