Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke
Foto: Astrid Hals

Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke

Aspargessuppe smaker deilig. Legger du i tomat og sprøstekt spekeskinke på toppen får du et herlig måltid.

Fremgangsmåte

  1. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen.
  2. Skrell den nederste tredjedelen av den kuttede aspargesen. Del den så i biter på ca 1 cm.
  3. Kok opp i vann, melk og fløte. La det koke i 6 minutter. Ta så ut 1/3 av aspargesen.
  4. Ha suppen i en food processor (du kan også bruke stavmikser), og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Ha tilbake i kjelen, og hold varm.
  5. Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjær tomatkjøttet i små terninger. Bland tomatene med aspargesen du tok ut av suppen.
  6. Stek skivene med spekeskinke i stekepanne til de blir sprø og gylne.
  7. Anrett så en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken og hell den varme suppen rundt.
  8. Legg to skiver spekeskinke på toppen av hver tallerken.
  9. Tips:
    For ekstra smak, kan du bruke kraft eller buljong i stedet for vann.

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Her kan du lære alt om asparges 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her