Bakte poteter med spennende fyll
Foto: Frukt.no/Anders Martinsen

Bakte poteter med spennende fyll

Lag bakte poteter som virkelig smaker med purre, bacon, paprika og selvfølgelig hvitløksmør.

Fremgangsmåte

Potetene vaskes godt før de legges over på stekeplate eller over i en ildfast form.

Bak potetene i ovnen på 225 grader. Baketiden må beregnes fra 60 til 80 minutter, alt etter hvor store potetene er.

Skjær et stort kryss i de ferdigbakte potetene og klem på dem slik at de åpner seg i krysset og innmaten presset litt opp.

Potetene kan nå fylles.

Bland purre, hvitost, paprika, krydder og hvitløkssmør og fordel på potetene. Sett dem tilbake i ovnen, gjerne under grillen, i 10 minutter. Men dette er ikke nødvendig. Skjær bacon i biter, sprøstek og dryss over like før servering og topp med litt rømme.

Tips:
Hvitløksmør kan du lage lett selv ved å røre smør og finhakket hvitløk godt sammen. 

Eller prøv disse alternativene:

• Rømme/kesam og en smørklatt og litt finklippet dill over til slutt. Om du ønsker kan du sprøsteke litt bacon og strø over.

• Rømme/kesam med reker, krabbe eller hummer er også et godt og magert fyll.

Tips: Ønsker du en kortere baketid, forkok potetene litt, f.eks. i 20 minutter.

Bakte poteter som hovedrett:
Server bakte poteter med en grønn salat og brød til og du har fullt måltid.

Flere spennende potetretter

Prøv ett av disse kryddersmørene

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her