Bananvårrull med yogurt og mynte pannacotta og krydderslush
Alexander SkjefteKontoret Bar & Brasserie, Trondheim

Bananvårrull med yogurt og mynte pannacotta og krydderslush

Ingredienser

4 modne bananer
50 g macadamianøtter
50 g saltet smør
100 g sukker
4 ark filopapir

Krydderslush:
2 dl ferskpresset appelsinjuice
litt sukker
limejuice
1 hel kanelstang
1 ts ingefær raspet
1 vaniljestang

Yoghurt  og myntepannacotta:
½ l yoghurt naturell
 20 mynteblader, finkuttet
sukker etter smak
zest av 2 lime
juice av 2 lime
2 plater gelatin oppløst i limejuicen

Fremgangsmåte

Smelt sukkeret brunt, ha i smøret og rør ut til en slags flytende saus. Grovkuttede bananer has i sammen med nøttene. La bananene bli myke. Avkjøl og rull opp i filoen som en pølse. Frityrstek.

Krydderslush:
Kok opp og avkjøl. Serveres i små shotglass.

Yoghurt  og myntepannacotta:
Alt blandes sammen og has deretter i den oppløste gelatinen. Hell miksen i lange shotglass og avkjøl.

Sendt inn av Alexander SkjefteKontoret Bar & Brasserie, Trondheim

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her