Birkebeinerpizza
Foto: Matprat/Astrid Hals

Birkebeinerpizza

Du må ikke trene til Birken for å klare denne. Birkebeinerpizzaen kan alle klare å lage. Den er lett å lage og smaker fantastisk.

Fremgangsmåte

Lag pizzadeigen ved å blande hvetemel, tørrgjær og salt sammen.

Varm opp melk og olje i en kjele til ca. 37 grader (fingervarmt). Ha væsken litt og litt i det tørre og elt det godt sammen.

Sett deigen til heving i minst 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Kjevl ut deigen og la den etterheve i min. 10. min.

Saus:
Lag en hvit saus ved å smelte smøret i en kjele. Ha i melet og rør det inn. Spe på med melk og rør det godt sammen til det koker opp og tykner.

Ta kjelen bort fra platen og smak til med chilipulver, hvitløkspulver og gressløk. Smør sausen utover pizzabunnen.

Fyllet: Strø osten over sausen. Skrell poteten og skjær den i tynne skiver med en ostehøvel.

Legg potetskivene utover pizzaen sammen med birkebeinerskinka og skiver av purre. Stek pizzaen i ca. 15 minutter til den er gyllen.

Tips: Om du har dårlig tid, kan du bruke pizzadeig fra butikkens kjøledisk.

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her