Smak på suppen for å finne ut hvor mye sitron du skal ha i. Jeg brukte ca 3 ss.
Trekk suppen av platen og tilsett jevningen i en tynn stråle men du rører hele tiden.
Gi deretter suppen et raskt oppkok.
Kan serveres både varm og kald.
Eggeplommer og sukker vispes til eggedosis.
Melken, fløten og sirupen kokes opp og helles raskt i eggedosisen. Rør kraftig.
Ha alt tilbake i gryten og varm dette til massen tykner – det skjer ved ca 75 grader – eller bruk en treskje og stryk med fingeren på baksiden av skjeen. Hvis det blir et spor som holder seg, er den ferdig.
Tilsett nesten all bringebærpuréen (hold tilbake ca 50 g).
Sil massen over i en glassbolle og avkjøl isen. Ta den deretter i iskremmaskinen og kjør den ca 25 minutter. Her må du følge med.
Resten av puréen smakes til med ca 1 ts melis og litt sitronsaft.
Dette has litt etter litt oppi isen mens maskinen går. Her må det smakes. Isen skal smake friskt av bringebær. Sitronen skal bare hjelpe til på smaken.
Ha ismassen oppi en glass- eller stålform som er kledd med gladpack (plast). Dekk isen helt med plast.
Den skal fryses i et ca et par cm tykt lag til den er helt gjennomfryst.
Sikt i blandingen av melis og sukker. Vend dette forsiktig inn i massen. Du kan også ha litt revet sitronskall i.
Kle en bakeplate med bakepapir. Form marengsene slik du vil ha dem på bakeplaten.
Stekes ved varmluft og 100 grader – gjerne med døren på gløtt. Her varierer steketiden avhengig av størrelsen på marengsene. Rundt 1 time eller mer. De skal være tørre og kunne løftes av papiret.