Blåbærsuppe med bringebæris og makron eller marengstopper
Foto: Mats Widén

Blåbærsuppe med bringebæris og makron eller marengstopper

Fremgangsmåte

Blåbærsuppe:
Blåbær og sukker legges i kokende vann og kokes til de er møre.

Smak på suppen for å finne ut hvor mye sitron du skal ha i. Jeg brukte ca 3 ss.

Trekk suppen av platen og tilsett jevningen i en tynn stråle men du rører hele tiden.

Gi deretter suppen et raskt oppkok.

Kan serveres både varm og kald.

Bringebæris:
Bringebærene kjøres gjennom en sikt. Du sitter igjen med ca 230 – 250 g bringebærpuré.

Eggeplommer og sukker vispes til eggedosis.

Melken, fløten og sirupen kokes opp og helles raskt i eggedosisen. Rør kraftig.

Ha alt tilbake i gryten og varm dette til massen tykner – det skjer ved ca 75 grader – eller bruk en treskje og stryk med fingeren på baksiden av skjeen. Hvis det blir et spor som holder seg, er den ferdig.

Tilsett nesten all bringebærpuréen (hold tilbake ca 50 g).

Sil massen over i en glassbolle og avkjøl isen. Ta den deretter i iskremmaskinen og kjør den ca 25 minutter. Her må du følge med.

Resten av puréen smakes til med ca 1 ts melis og litt sitronsaft.

Dette has litt etter litt oppi isen mens maskinen går. Her må det smakes. Isen skal smake friskt av bringebær. Sitronen skal bare hjelpe til på smaken.

Ha ismassen oppi en glass- eller stålform som er kledd med gladpack (plast). Dekk isen helt med plast.

Den skal fryses i et ca et par cm tykt lag til den er helt gjennomfryst.

Marengstopper:
Pisk eggehvitene halvstive med et par dråper sitronsaft. Hell forsiktig i sukkeret litt etter litt og pisk hvitene helt stive. Ha eventuelt i farge.

Sikt i blandingen av melis og sukker. Vend dette forsiktig inn i massen. Du kan også ha litt revet sitronskall i.

Kle en bakeplate med bakepapir. Form marengsene slik du vil ha dem på bakeplaten.

Stekes ved varmluft og 100 grader – gjerne med døren på gløtt. Her varierer steketiden avhengig av størrelsen på marengsene. Rundt 1 time eller mer. De skal være tørre og kunne løftes av papiret.

Servering:
Pynt med små makroner eller marengstopper og tørkete bringebær.

Sendt inn av Ruth Helen Eriksen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her