Black and white kake
Anne Marie Nilsen

Black and white kake

Prøv en litt annerledes sjokoladekake. I denne oppskriften møter sprø tertedeig mykere sjokoladekremen. Du og dine vil elske den.

Fremgangsmåte

Lag mørdeig av smør, melis, eggeplommer og mel. Kjør smør og melis hvitt før du tildsetter eggeplommer og hvetemel. Samle deigen i en klump og pakk inn i plastfilm - settes kaldt i minst en time eller over natten.

Smør og dryss hvetemel i en paiform. Kjevle ut deigen til en ½ cm tykk leiv og kle formen - pass på å trykke ut deigen i kantene. Kutt av den overflødige deigen. Prikk deigen med en gaffel, kle den innvendig med aluminiumsfolie og tørre erter og blindbak paiskallet (175 grader i 15-20 min).

For fyllet rører du smør og melis hvitt før du tilsetter de øvrige ingrediensene. Hell i formen og dekk med strimler av resten av deigen.

Stekes ca.45 min ved 175 grader. Avkjøles litt i formen.

Tips:
Kaken kan også serveres med et dryss med melis.

Sendt inn av Anne Marie Nilsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her