Sukkerbrød:
Sett ovnen på 160 grader.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 grader i 45 minutter.
Eggekrem:
Ha melk, eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Splitt vaniljestengene og skrap ut frøene. Rør inn vaniljefrøene i melkeblandingen.
Varm opp under konstant omrøring til det begynner å ryke av melken.
Skru ned temperaturen på kokeplaten, for nå begynner blandingen å tykne til krem. Pass på at det ikke koker, og at det ikke begynner å klumpe seg. Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet forsiktig ut. Kok opp ½ dl vann og ta kjelen til side. Rør inn en og en plate gelatin til de er godt oppløst.
Hell gelatinen i en tynn stråle i eggekremen under omrøring. Sett eggekremen kaldt til den begynner å stivne.
Ferdigstillelse:
Del sukkerbrødet i to. Dynk bunnene med lake fra de hermetiske aprikosene.
Legg den ene bunnen på serveringsfatet. Fordel eggekremen over bunnen og legg på den andre bunnen.
Pisk kremfløten stiv sammen med sukkeret og fyll den i en sprøytepose med stjernetupp. Sprut på kremen til et fint mønster.
Legg på hermetiske aprikoser og pynt med sitronmelissetopper.
Sett kaken kjølig og la den trekke et par timer før servering.