Dampet hvit og grønn asparges med hollandaisesaus
Apéritif

Dampet hvit og grønn asparges med hollandaisesaus

Både hvite og grønne asparges smaker godt på forsommeren. Denne retten kan du servere både som forrett og hovedrett.

Fremgangsmåte

  1. Asparges
    Brekk endestykkene av de grønne aspargesene, de vil knekke på et naturlig sted og vil derfor få litt forskjellig lengde.
  2. Kutt endene av de hvite aspargesene og skrell de fra bunn til topp. Ta gjerne vare på avfallet, for det blir god base til grønnsakskraft om du skal lage suppe senere.
  3. Kok grønn og hvit asparges hver for seg i godt saltet vann med litt sukker til de begynner å bli møre. 
  4. Koketid grønn asparges: ca. 1-2 minutter avhengig av tykkelse.
  5. Koketid hvit asparges: ca. 5 minutter avhengig av tykkelse
  6. Hollandaise
    Smelt smøret forsiktig slik at det skiller seg. Hell av det klare fettet og hold det varmt ved ca 60 grader.
  7. Sett en glass- eller stålbolle over en kjele med kokende vann. Ha i eggeplommene sammen med vann og sitronsaft.
  8. Pisk som en gal til det blir et fint skum som skal varmes opp til temperaturen når ca 70 grader, da ser du at skummet begynner å stivne. Ta bollen vekk fra varmen og sett den i kaldt vann i 10 sekunder for å stoppe oppvarmingsprosessen.
  9. Spe med det varme smøret i en tynn stråle mens du pisker det godt sammen. Det er viktig å begynne med noen dråper som du får pisket godt inn og så øke strålen med smør etter hvert. Når alt smøret er pisket inn har du en tykk varm majoneslignende saus. Smak til med salt og pepper

Tips
Hvis du ønsker en mer mettende rett kan du servere den sammen med god spekeskinke, poteter og/eller posjert egg

La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges

Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her