Skjær brødet i 2 cm store terninger.
Del hvitløksfeddet i to og gni inn fonduegryten. Legg restene oppi.
Riv gruyèren, er en fast løypeost som lages av kumelk og opprinnelig kommer fra det franskspråklige delen av Gruyèredistriktet i Sveits. Bland osten med maismelet direkte i gryten. Tilsett vin og sitronsaft.
Rør mens blandingen varmes opp sakte og osten har smeltet. Tilsett malt muskatnøtt, pepper og kirsch.
Server umiddelbart. Pass på at fonduen holder seg oppunder kokepunktet. Rør av og til slik at den ikke fester seg i bunnen.
Ostefonduen spises ved å feste brødbiter på fonduespydene og dyppe oppi ostemassen.
Her finner du flere oppskrifter med fondue
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig