Foto: Mette Randem

Hjemmelagde fiskekaker

Antall porsjoner

8 - 10 fiskekaker

Ingredienser

500-600 g filet av sei, hyse, lange eller torsk, uten skinn og ben
1 ts salt
1 ss potetmel
1 ss hakket gressløk
½ ts pepper
ca. 1 dl iskald melk
smør/margarin og olje til steking

Fremgangsmåte

Pass på at alle ingrediensene er så kalde som mulig, sett gjerne blandebollen i fryseren før du starter.

Skjær fisken fri for skinn og ben, del den i stykker og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i foodprosessor.

Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med iskald melk litt om gangen til en fast farse. I foodprosessor kan alt has i maskinen med det samme og maskinen gå til ingrediensene er godt blandet (ca 1 minutt).

Form 8 store karbonader og stek dem i en blanding av smør/margarin og olje. Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte.

Tips: Når du lager fiskemat er det viktig å ikke bruker frossen fisk da denne ikke binder godt nok.
 

Sendt inn av

Skriv ut
5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen