Hummerkrem med tørrfisk, vanilje- og sitronmarinert fennikel
Trond Svendgård,Svendgårds, Bodø

Hummerkrem med tørrfisk, vanilje- og sitronmarinert fennikel

Fremgangsmåte

Tørrfisk:
Porsjoner fisken og la den trekke i saltet vann i 5 minutter.

Hummerkrem:
Varm opp en vid kjele og fres hummerskall i litt olje. Knus skallene lett med en tresleiv. Tilsett grønnsakene og tomatpuré og fres videre. Ha i litt og litt hvitvin mens du samtidig skraper bort det som setter seg fast i kjelens bunn. Hell på fløte slik at det dekker skallene og la suppen koke ca. 1 ½ time. Siles og smakes til med salt, pepper og sitron.

Vanilje- og sitronmarinert fennikel:
Skjær fennikel og sukkererter i tynne strimler. Blansjer strimlene lett og vend dem opp med sitron, olivenolje, vanilje, salt og pepper.

Sendt inn av Trond Svendgård,Svendgårds, Bodø

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her