Hvitvinsbrasert kjelår med purrekrem
Foto: Mats Widén

Hvitvinsbrasert kjelår med purrekrem

Fremgangsmåte

Få slakteren til å beine ut og surre lårene

Krydre dem med salt og pepper, og brun dem i 4 minutter på hver side i smør i ei panne.

Legg dem over i ei langpanne sammen med grovkuttede grønnsaker og timian.

Kok ut steikepanna med noe av vinen, og slå denne og resten av vinen over i langpanna.

Dekk langpanna med aluminiumsfolie, og la den stå i ovnen på 180 °C i 30 minutter.

Skjær purren i ringer, og fres dem i smør i 1 minutt. Tilsett fløte, og la det surre videre til det tykner. Tilsett sennep og finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper.

Skjær fine skiver av lårene og legg dem på tallerkener med grønnsaker rundt og purrekremen over kjøttet. Server med mandelpotetmos .
 
Oppskriften er hentet fra boken Kjøtt & Vin av Toralf Bølgen og Trond Moi. Les mer om denne boken her .

Sendt inn av Toralf Bølgen og Trond Moi

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her