Ishavsrøye med boretaneløk
Moe Media

Ishavsrøye med boretaneløk

En deilig rett med ishavsrøye og en spennende saus til.

Fremgangsmåte

Stek fileter av ishavsrøye med skinnsiden ned.

Boretaneløken:
Boretaneløk (Flatløk) er en importert løk og har en mild og god smak. Er på størrelse med en liten kepaløk, men med et flatt og glansfult "kjøtt". Den lagres i tørr luft. Trenger ikke å ligge kjølig og tåler lagring ned mot 0 C.

Surr renset boretaneløk sammen med hvitløk og olje. Vend dem rundt etter 1 minutt på hver side. Hell dem over i en ildfast form og tilsett bladpersille og rosmarin. Krydres med salt og pepper. Bakes på 150 C i 15 minutter.

Sausen:
Sviss løken i litt smør til den blir blank. Tilsett eddik eller hvitvin og vann. Kok det ned til nesten all væsken er borte. Tilsett fløten og kok ytterligere ned med fløte og piske inn usaltet smør. Smakes til med salt og hvit pepper.

Sendt inn av Moe Media

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her