Kalvekoteletter med gratinert fennikel og røsti
Foto: Istock

Kalvekoteletter med gratinert fennikel og røsti

Kalvekoteletter med masse godt tilbehør av grønnsaker er et festmåltid.

Fremgangsmåte

  1. Kalvekoteletter:
    Strø salt og pepper på kotelettene. Legg på 
  2. Stek dem i olje i panne sammen med frisk rosmarin og hvitløksfedd med skall ca. 2 minutter på hver side.
  3. La hvitløksfeddene steke videre ved svak varme til de blir myke. 
  4. Du kan også pensle dem med olje og steke dem i grillpanne eller på grillen.
  5. La dem hvile noen minutter før servering.
  6. Gratinert fennikel:
    Del fenniklene på langs. Fjern det ytterste laget og de harde rotstokkene.
  7. Kok opp vann, salt, sitronsaft og revet sitronskall. La fenniklene trekke i 6-7 minutter. Hell av vannet.
  8. Varm olivenolje i pannen og fres finhakket persille, løk og hvitløk lett. Tilsett tomater kuttet i biter og la det småkoke i 5 minutter.
  9. Legg de halve fenniklene i en smurt ildfast form og hell blandingen over. Strø over kavring og parmesanost og gratiner i ovnen 20 minutter på 180 °C.
  10. Røsti:
    Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt.
  11. Legg de revne potetene i vann ca. 25 minutter, det binder røstien bedre sammen. Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
  12. Stek røstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre per røsti, ca. 5 minutter på hver side.

Tips: Røstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.

Mange lekre retter med koteletter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her