Kokos- og limemousse med hasselnøttganache og kakaobunn
Foto: Eva Brænd

Kokos- og limemousse med hasselnøttganache og kakaobunn

Fremgangsmåte

Sjokolade bisquit uten mel:
Eggehviten piskes stiv med halvparten av sukkeret, tilsett så resten av sukkeret og pisk videre til marengs. Hell i eggeplommene og kakao og vend massen sammen.  Massen strykes ut på bakepapir eller silpat. Sikt på kakao eller kanel om ønskelig. Stekes ved 170 grader.
Pralinganache:
Kok opp fløte og tilsett oppbløtt gelatin. Tilsett sjokolade og pralinpasta.
Kokos- og limemousse:
Bland kokospuré, limejuice og skall med italiensk marengs og krem tilsett smeltet gelatin. Fylles i bombeform, og legg en støpt sjokolade/pralinring  inni, avslutt med en kakaobunn som går litt innenfor bombeformen.
Italiensk marengs:
Sukker og vann kokes til 121 grader. Pisk opp eggehvitene på halv fart i piskemaskin, spe med kokende sukker og pisk kaldt på halv fart. Marengsen som ikke brukes i kremen gjemmes til dekorering. Bruk fantasien og dryss på litt pynt. Vi valgte denne gangen krystalliserte rødbeter.
Nougatine:
Kok opp glukose og fondant til 158 grader. Hvis du vil kan du tilsette farge ved 140 grader. Avkjøles på silpat og kjøres på blender. Siktes på silikonmatter i runde plater og markeres med utstikker. Varmes noen sekunder i ovn ved 200 grader. Avkjøles.

Sendt inn av Espen Vesterdal Larsen,Gastronomisk Institutt, Oslo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her