Kyllingfilet med smak av jul
Foto: Matprat.no/Astrid Hals

Kyllingfilet med smak av jul

Er du lei av fet mat skal du prøve denne kyllingretten. Den har faktisk smak av jul, men kan nytes hele året.

Fremgangsmåte

Rist hel pepper i en varm panne til de begynner å dufte og ryke lett. Sett til side til de er kalde og knus pepperen i en morter.

Stek kyllingfiletene 3-4 minutter på hver side og dryss over salt og peppermiksen. La filetene hvile i pannen like lenge.

Solbærsaus:
Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La sausen småkoke til den tykner. Smak eventuelt sausen til med mer krydder.
 
Rødløk:
Ha alle ingrediensene til karamelliserte rødløk i en panne og kok på middels varme til rødvinen er kokt helt inn.
 
Duchessepoteter:
Mos sammen sellerirot og poteter til duchessepoteter og rør inn eggeplommer, salt og pepper.
 

Sprøyt potetroser på en bakepapirkledd stekeplate. Stekes øverst i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Tilbehør:
Skyl spinaten og ta bort evt. grove stilker. Skjær soppen i biter og stek i litt olje over høy varme til det begynner å ta farge. Ha i baconet i biter og den hakkede sjalottløken og la surre med til det har tatt farge.

Vend inn spinaten rett før servering og smak til med litt salt og pepper.

Rens aspargesbønnene og rosenkålen og kok dem i godt saltet vann i 2-3 minutter.

Servering:
Server kyllingfilet på en seng av spinat, rosenkål, aspargesbønner, stekt sopp, bacon i biter og server med duchessepoteter.

Pynt med rødvinskaramellisert rødløk og kryddergrønt.

Den største julemenyen på nett finner du her 

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her