Lammefilet på pastinakkrem med lammepølse og appelsinsaus
Foto: Jan H. Amundsen

Lammefilet på pastinakkrem med lammepølse og appelsinsaus

Dette er den kjente kokken Kari Innerås oppskrift på lammefilet på pastinakkrem med lammepølse og appelsinsaus.

Fremgangsmåte

  1. Pastinakkrem:
  2. Skrell pastinakken og kutt den i terninger, legges i en kjele og melk helles over slik av pastinakken dekkes, kok den til den er godt mør og sil av melken.
  3. Kjøres i blender med crème fraiche til den blir fløyelsmyk, justeres med fløte dersom den blir i tykk. Smakes til med sitronjuice og salt.
    Lammepølse:
  4. Kutt kjøtt og lardo i terninger og dryss over saltet, sett kjøttet på frys en liten stund slik at det blir skikkelig kaldt. Rist fennikel og koriander i en tørr panne og knus krydderene i morter med hvitløken.
  5. Kjør kjøttet gjennom kvern to ganger, ha det så over i bolle med is under og egget røres inn for hånd.  Smakes til med krydderene og finkuttet persille eventuelt mer salt om nødvendig.
  6. Fylles i tarmen og knakkes i passende størrelse, ca. 5 cm.  Legges i kald panne med hvitløk, klaret smør og timian og stekes forsiktig.
  7. Appelsinsaus:
  8. Sviss løken lett i en panne, hell over appelsinjuicen og reduser ned juicen til 1/3, husk å skumme av underveis slik at du får en blank og fin saus. Ha i soya og sukker dersom det er nødvendig og rør inn smøret på svak varme.

Sendt inn av Kari Innerå, En smak av oliven, Harstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her