Evt. rens og tørk av torskefileten og skjær den i terninger på 5x5 cm. Skrell gulrot og persillerot og skjær dem i tynne strimler. Purren skylles grundig og kuttes i skiver.
Smelt smøret i en kjele og rør det jevnt med melet. Tilsett kraft samt fløte, og kok opp. La koke i minst 5 minutter for å bli kvitt melsmaken og for å jevne suppen.
Tips:
Tilsett 1 ts 7 prosents eddik for ekstra autentisk smak.
Tilsett grønnsakene og kok opp.
Ha deretter i fisken, kok opp og la suppen trekke i 2 minutter.
Smak til med salt og nykvernet hvit pepper. Server i varme suppeboller og pynt med hakket bladpersille.
Se flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig