Lutefisk med kapers, brød og salsa verde
Foto: Lutefiskens Venner Sverige

Lutefisk med kapers, brød og salsa verde

Er du glad i lutefisk skal du prøve denne litt utradisjonelle oppskriften der kapers og brød med salsa verde setter en ekstra spiss på fisken og dermed hele måltidet.

Fremgangsmåte

  1. Del opp lutefisken i serveringsstykker. Bland den finhakkede hvitløken og hvitløken med saltet.
  2. Gni lutefiskstykkene med løksaltet og pakk dem inn i en stekepose.
  3. Bak lutefisken i ovn ved 175 grader i ca 15 minutter. La den få hvile et par minutter før servering.

Grønn saus:

  1. Surr sjalottløken i smør til den er myk. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve.
  2. Ha i buljong og kok i 20 minutter før du tilsetter ertene og koker videre i 5 minutter.
  3. Rør inn fløten og mos blandingen til en jevn saus med en stavmikser eller i en blender. Sil sausen og smak til med salt og pepper.

Salsa verde:

  1. Bland sammen gressløk, persille, hvitløk, kapers, sardiner og sitronsaft i en mikser og kjør til en jevn saus.
  2. Smak til med revet sitronskall og la blandingen stå kjølig i 20 minutter.

Servering:

  1. Skjær brødet i skiver og skjær bort skorpene.
  2. Smør salsaen på brødskivene og stek dem i stekeovn ved 225 grader i 5 minutter.
  3. Pynt med kapers og server ved siden av lutefisken og den grønne sausen.

Tips1: Ønsker du en litt fastere lutefisk kan du legge fiskestykkene i grovt salt i 20 minutter. Skyll av saltet, tørk fisken og gni den inn med hvitløkssaltet.

Tips2: I lutefisksesongen får du kjøpt porjonspakker med lutefisk. Det forenkler tilberedningen mye. 

Slik koker du lutefisk perfekt

Ekte eller uekte lutefisk?

Her er oppskriften på klassisk lutefisk

Gode lutefiskoppskrifter

Slik bruker du lutefiskrestene

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her