Multemuffins med råkrem og granskuddgelé
Foto: Inkognito

Multemuffins med råkrem og granskuddgelé

Avslutningen på en fest er desserten. Den må være litt utenom det vanlige. Denne oppskriften er det. Du skal lage multemuffins med råkrem og granskuddgelé.

Fremgangsmåte

  1. Granskuddgelé:
    Kok opp 3 dl vann. Ha i granskuddene og kok i 10 min. Miks og sil. Ha i gelépulver, rør godt om og sett kaldt. Kutt geleen i biter ved servering.
  2. Multemuffins:
    Sett ovnen på 225 grader. Visp egg og sukker til eggedosis.
  3. Tilsett smør, mel og bakepulver vekselvis med melk. Ha i multer. Fordel røren i muffinsformer og stek midt i ovnen 12-15 min.
  4. Råkrem:
    Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn pisket krem.
  5. Dryss litt kanel over ved servering. Ha gjerne bærsaus og syltetøy til.

Tips: Hvis du ikke finner granskudd går det fint å bruke rosmarin, eller du kan bruke granskuddsirup som du får kjøpt i enkelte velassorterte butikker.

Flere deilige desserter med multer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her finner du mange andre oppskrifter på muffins

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her