Ta butterdeigen ut av fryseren og la platene tines i ca 15 minutter.
Sett på ovnen, rett temperatur er oppgitt på pakken.
Rør halvparten av blåbærene og sukker til sukkeret er oppløst. Resten av blåbærene skal være hele.
Kjevle butterdeigplatene lett og skjær hver plate i to.
Stek kakene etter anvisning på pakken og avkjøl.
Pisk kremfløten stiv med vaniljesukker.
Vend de rørte blåbærene inn i kremen slik at den blir blå og lekker.
Bland inn halvparten av de hele, friske blåbærene i kremen. Resten sparer du til pynt.
Legg fire butterdeigskaker på fat eller asjetter. Ha rikelig med blåbærkrem på hver av dem.
Pynt med de friske blåbærene og legg de fire andre kakene oppå som et lite lokk.
Kakene må serveres straks.
TIPS: Ønsker du søtere krem bruker du mer sukker. Du kan gjerne pynte kakene med et melisdryss. Det er selvfølgelig fullt mulig å bruke andre bær.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig