Gni steken inn med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen. Skrell løk og gulrøttene og del løken i båter og gulrøttene i biter. Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt.
Sett den i forvarmet stekeovn på 175°C. Etter ca ½ time helles vann i formen. Etterfyll vann i løpet av steketiden dersom det er nødvendig.
Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken. Når termometeret viser 65°C er steken rosa inni. Ved 70°C er snittflaten grå.
Ta steken ut av ovnen litt før den når ønsket kjernetemperatur, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile minst 15 minutter før du skjærer den i skiver.
Rødvinssaus:
Finhakk løk og hvitløk og fres det i 1 ss smør over middels høy varme til det blir blankt og mykt, men uten at det tar farge. Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen. Tilsett timian og pepper og kok sausen minst 15 min.
Sil sausen. Kok opp, tilsett resten av vinen og rør i ripsgeleen. Smak til med salt og rør til slutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank