Omelett med spekeskinke og gressløk
Foto: Matprat/Eva Brænd

Omelett med spekeskinke og gressløk

Har du egg og enten spekeskinke, annen spekemat eller kjøtt, eller kanskje skalldyr eller fisk til overs? Da har du en super restemiddag.

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, vann, salt og pepper.
 
Pannen må være så varm at smøret freser når det slippes i. Hell i røren og trekk den inn mot midten etter hvert som den stivner.
 
Legg ost og gressløk på den ene halvparten når eggeblandingen er nesten stivnet og legg spekeskinkeskivene over.
 
La omeletten steke noen sekunder før den andre halvparten brettes over.
 
Server nylaget omelett med småtomater og gjerne brød og salat. 

Tips: Du kan bytte ut spekeskinke med det du har i kjøleskapet. Omelett er den perfekte ramme for rester!

Tips2: Riv over parmesan eller annen vellagret ost. Det gir mye ekstra smak. 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her