Skjær ørretfileten i serveringsstykker. Dryss over med salt og pepper. Stek fisken i margarin/olje på middels varm panne noen minutter på hver side til den er gyllen (men ikke så lenge at proteinene begynner å piple ut).
Bruker du hel fisk, renses den (med eller uten hodet) og tørkes godt før den sprøstekes på samme måte. Den kan med fordel grilles.
Server med polentakake og salsa.
Polentakake:
Ha ingrediensene i en kjele og kok under omrøring til en tykk grøt. Glatt grøten utover i en oljet form, ca 3-4 cm tykk og la den avkjøle.
Skjær polentakaken i spisser eller biter og stek den sammen med fisken.
Salsa:
Bland alle ingrediensene og la det hele stå kjølig et par timer.
Flere deilige retter med ørret finner du her
Se våre andre måter å bruke polenta på
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig