Ovnsbakt seinakke fulgt av kremet blomkålpuré med kjørvel og hvitløkcoulis
Foto: Roald Kluge

Ovnsbakt seinakke fulgt av kremet blomkålpuré med kjørvel og hvitløkcoulis

Fremgangsmåte

Seinakke:
Krydre seien med salt og hvit pepper. Stek seien med skinnsiden ned i 1 minutt på panne. Legges på stekeplate og deretter i ovn 180 g i 10 minutter.
 
Blomkålpuré med kjørvel
Kok blomkålen myk i melk, tilsett smør, kjørvel, moses og spes med fløte til en myk krem. Smak til med salt og pepper.
 
Hvitløkscoulis:
Bland fløte, eddik, hvitløk og vann i en kasserolle og reduser veskemengden til det halve. Over  lav varme pisker du inn smøret, litt om gangen, ikke kok. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.
 

Sendt inn av Jon og Anna Aga, Vega Havhotell

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her