Pinnekjøtt av rein
Foto: Finnmark Rein/Fotograf Stian Broch

Pinnekjøtt av rein

Pinnekjøtt av rein er et helt nytt alternativ som også kan serveres med mandelpoteter, kålrabistappe og rørt tyttebær.

Fremgangsmåte

Vann ut pinnekjøttet minst ett døgn. 

Legg en rist nederst i en stor kasserolle. Fordel kjøttet over. Hell på vann slik at det står c 3 cm over bunnen. Kok opp og la trekke i 3-3 1/2 timer eller til kjøttet er helt mørt og nærmest faller av beina. Hvis du ønsker fastere pinner, kan du nøye deg med 2 timer.  

Rødkålsalat:
Snitt rødkål med en mandolin eller ostehøvel. Kok opp vann og blansjer kålen i ca 2 minutter. Hell over i et dørslag og avkjøl med kaldt vann. Ha i en salatbolle. Rens granateplet og bland med kålen. Pisk sammen sennep, olje og eddik. Smak til med salt og pepper. Ha over salaten og bland godt. 

Server med kokte poteter som har fått en runde i panna med litt smør, samt grov sennep.

Du kan selvsagt også velge tradisjonelt tilbehør som kålrotstappe

Hvordan koke pinnekjøtt

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Pinnekjøtt på julaften?

Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv

Flere tips til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Finnmark Rein

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her